‘ETIČKO SUDIŠTE’ OSUDILO PUPOVCA ZA IZDAJU, A SADA MIRNO GLEDA PREGOVORE PLENKOVIĆ-PUPOVAC!

0
3402

Prije godinu i pol dana etičko sudište je osudilo rad Milorada Pupovca kao izdajnički rad. Tada je protiv  Pupovca na etičkom sudištu bio izvjestitelj odluka Nenad Vlahović, kojeg su općinski sudovi u Hrvatskoj osudili za iznošenje dokumenata protiv Pupovca…ovako je sve počelo;

Prema odluci Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, za Vesnu Pusić, Milorada Pupovca i Stjepana Mesića, sada je donesena i službena presuda – njihovo djelovanje bilo je usmjereno protiv hrvatskih nacionalnih interesa.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište, u Drugom sudbenom vijeću za odlučivanje o etičkim optužbama za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa, činili su: Zvonimir Šeparović – predsjednik, Zdravko Vladanović – glavni tajnik te članovi Vijeća: Nikola Debelić, Ante Beljo, Vladimir Iljkić, Josip Jurčević, Zvonimir Hodak, Nevenka Nekić, Željko Olujić, Josip Pecarić, Zdravko Tomac i Đuro Vidmarović.

Najzanimljiviji sjednice Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, koja se održala u subotu u dupkom punoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, bilo je izlaganje Nenada Vlahovića, predsjednika Srpske pravedne stranke, koji je iznio dokaze o financijskim malverzacijama Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća!

vlahovic-slika-188x300[1]

Nenad Vlahović

“Vlahović jedan je primjera srpske lojalnosti domovini Hrvatskoj. Rođen je u Garešnici, bio je moj student, a Domovinski je rat proveo u Hrvatskoj te je oba svoja sina uputio u Hrvatsku vojsku. I u svojoj knjizi o Hrvatskoj tužbi protiv Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, pisao sam da postoji druga Srbija, poštena i čestita.

Postoje brojni primjeri takve Srbije. Jedan je Nenad Bogdanović, bivši gradonačelnik Beograda, pa psihijatar dr. Jovan Bamburač, koji je u ratu bio na čelu stožera za krizna stanja KBC-a Rebro, pa aktivistica Biserko, koja je svjedočila u korist Hrvatske u Haagu… Oni dokazuju da Srbi nisu genocidan narod. Imali su negativne epizode kao i svaki narod.

No, Milošević je u Srbiji imao masovnu podršku, kao i Hitler u Njemačkoj, s posljedice njihovih agresija bile su strašne”, pojasnio je dr. Zvonimir Šeparović okolnosti u kojima je istupio Nenad Vlahović.

”Gospodin Vlahović, Srbin iz Hrvatske, je za potrebu naše treće sjednice iznio optužnicu protiv Pupovca, govoreći o zlouporabi novca namijenjenog srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj. Rekao je da je Pupovac ostvario veliku materijalnu korist, prisvajajući novac namijenjen manjini. Govorio je o njegovom etno biznisu te o činjenici da je puno učinio za sebe, a jako malo za Srbe u Hrvatskoj. On ima dokumentirane dokaze za te tvrdnje, a protiv Pupovca vodi i sudski postupak. Hrvatsko nacionalno etičko sudište u svoje, te Nenad Vlahović u svoje ime, etički su osudili Milorada Pupovca za veleizdaju i etičke propuste”, pojasnio  je dr. Zvonimir Šeparović, predsjednik HNES-a, nakon sjednice u Lisinskom.

Dodao je potom da je Etičko sudište toplo podržalo Vlahovićev istup te da su članovi Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta na sjednici istaknuli da je Nenad Vlahović etnički Srbin koji otvoreno kaže da je Hrvatska njegova domovina te koji osuđuje Milorada Pupovca jer ne radi u korist manjine, već isključivo u vlastitu korist.

Danas Pupovac neosuđeni kriminalac kojeg već godinama štiti naše korumpirano pravosuđe raspravlja o novoj hrvatskoj vladi, dogovara svoj utjecaj u vladi, te resore, a najviše ga zanimaju resori policije, pravosuđa, uprave i kulture, kako bi zaštitio svoj kriminal i osigurao novčana sredstva za svoj politički cirkus.

Zanimljivo da etičko povjerenstvo ničime nije zaštitilo svog člana Nenada Vlahovića, tijekom sudskog progona, a još je manje diglo glas u svezi pregovora Pupovca i Plenkovića. Plenković poput sterilnog diplomate jednostavno ignorira lopovluk Pupovca, kao što na lokalnom nivou ignorira lopovluk gradonačelnika Velike Gorice Barišića. Porazno je da etičko sudište na sve ovo šuti, iako je Pupovca proglasilo izdajnikom, današnjeg pregovarača sa Plenkovićem.

HOP