POZNATI AMERIČKI GLUMAC JOSH DUHAMEL ČESTITAO HRVATSKOJ DAN NEOVISNOSTI

0
2234

Danas slavimo Dan neovisnosti republike Hrvatske. Tog dana 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim ni legalnim niti jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Ovaj blagdan obilježava se u Hrvatskoj tek od 2001. godine. Treba imati na pameti da je hrvatski Sabor već 25. lipnja 1991. donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske čime je Hrvatska postala samostalna i nezavisna država, dok je 8. listopada iste godine samo završena faza okončanja postupka razdruživanja Hrvatske s nekadašnjom jugoslavenskom federacijom, popularno znanom kao “tamnicom naroda” (poglavito hrvatskog).

Da je kojim slučajem emisar Hrvatske u svijetu američki glumac Josh Duhamel, a ne svima nama nametnuti prostak i obožavatelj četničkih praksi Oliver Frljić, koji u svijetu širi svoje bolesne vizije nasilja, Hrvatska bi bila poznata po svojoj bogatoj povijesti, ogromnom doprinosu znanosti, umjetnosti i kulturi Europi svijetu, te ponajprije kao nacija nevjerojatno hrabrih boraca za neovisnost i slobodu. Ponajprije bi Hrvati bili poznati kao postojano predziđe kršćanstva i kao narod koji je uz neizmjerne žrtve stoljećima branio prodor Turaka u Europu. Bili bi poznati kao narod koji požrtvovno brani svoj dom i nikada ne nasrće na tuđi teritorij. Bili bi poznati kao narod koji ljubi svoje i ne napada tuđe, kao narod koji se u nezamislivo teškim situacijama uvijek obranio od tuđe agresije, pretrpio genocide i strahovite križne puteve i uvijek izrastao još jači i pred Bogom čišći. Bili bi poznati kao miroljubiv kršćanski i europski narod koji neustrašivo brani svoj dom i svoju zemlju.

Bili bi poznati koji narod koji je svašta istrpio, ali nikada nije iznevjerio svoj jedini san; vlastitu zemlju Hrvatsku, vlastitu državu. U tom smislu, nikada neće biti previše blagdana u godini u kojima se spominje i podsjeća na upravo spomenute karakteristike hrvatskog naroda. Zaista, narod koji opstaje pod stalnim pritiscima iznutra i izvana, koji odolijeva strahovitoj pljački vlastite političko-gospodarske mafije, zaslužuje svako divljenje i podršku.

Hvala svakome tko iskreno voli, poštuje i priznaje hrvatsku Državu, u krvi obranjenu i duboko voljenu našu jedinu domovinu! Hvala američkom glumcu Joshu Duhamelu koji je danas na svojoj fb stranici svima nama čestitao Dan neovisnosti! Sretan vam svima Dan neovisnosti!

HOP