HDZ POBJEDOM NA IZBORIMA SPASIO HSS, A NE PETIR, KOJA JE BELJAKA DOVELA NA VLAST

0
1859

Aleksa vrati se kući… to bi bio najbolji zaključak trećerazrednih emisija Aleksandra Stankovića, boksačkog frazera na HRT-u. Gost je bila Marijana Petir. Koliko je loš novinar vrlo brzo je pokazao kroz emisiju, totalno nepripremljen za sugovornika i tako Marijani otvorio put na vrh HSS-a. petir-beljak-foto-310x165

U političkom ringu HSS-a već dugo ništa ne štima…klanovska borba u izuzetno teškoj političkoj situaciji iznjedrila je dvije osobe; Petir i Beljak. Petir je u tijeku kampanje za predsjednika HSS-a podržala Beljaka, do tada se u ničemu nije previše isticala oko kadroviranja i već je na prvoj prepreci ispala ili “plavuša” ili je sve dobro za svoj interes isprogramirala…a to znači da je loše za HSS učinila.

Stala je uz Beljaka i laž je da nije znala kako je Beljak osuđivan za pljačke…Za vrijeme kampanje za predsjednika HSS-a, bivši predsjednik HSS-a Hrg tu činjenicu je jasno naglasio, svi mediji su to čuli, a vjerojatno i dobili dopis sličan onom koji je hrgov izborni stožer poslao HOP portalu…u njemu se ta činjenica provlačila. I tu je velika odgovornost Marijane Petir. Siguran sam da je znala uz koga je stala. Danas mediji kao i u slučaju Živi zid ništa ne čuju, ne vide i ne znaju, a političari to ponavljaju…zapravo kao i pravosuđe čekaju tko će pobijediti na izborima.

Da je SDP pobijedio, danas bi Pernar bio hvaljen u medijima, stranka bi opstala, a za sve opstrukcije bio bi kriv HDZ…ovako dogodilo se suprotno. I sama ministarstva uprave i pravosuđa nisu radila svoj posao, već su čekali rasplet na izborima iako su protiv Pernara i kompanije podnijete kaznene prijave prije izbora. Tako se ponijela i Petir, čekala je rasplet poslije izbora, prema dugoročnom političkom iskustvu, predodređenom za politikante,  u stilu serije “Gruntovčani”, imitirajući dva legendrna lika Teteca i Cinobera…petir-i-beljak-5555

Beljak je izrekao najgoru rečenicu za haesesovce ikada, “da on ne zna niti jednu lošu stvar, koju je Milanović napravio”! Može li pokvarenije? Sela u Slavoniji se prazne, ljudi odlaze u pečalbu, a on kao predstavnik seljaka nema primjedbe na bivšu vladu kukurikavaca? Tada se očekivala pobuna, ali Petir je servirala blago politikanstvo. To Stanković, u svom novinarstvu nije prepoznao...Hipotetički što bi se dogodilo da je Milanović pobijedio? HSS bi postao dio boljševičkog anacionalnog primitivizma. Tko bi tada stao uz Petir? Pa njen autoritet je doveo tog pokvarenjaka na vlast u HSS-u. Beljaka. Bila bi odgovorna za raspad HSS-a i praktički njegovo uništenje.

Tko je zapravo spasio HSS? HDZ. Plenkovićeva pobjeda je osigurala mogućnost Petir da se opere od odgovornosti i zbaci nedemokratskog Beljaka sa vlasti, nakon što ga je upravo ona dovela na vlast. Ne zaboravimo da je Petir nekada bila glasnogovornica Stipe Mesića, zamjenica famozne županice Merzel i da nikada nije  posebno oštro reagirala prema ove dvije političke spodobe, već s figom iza leđa čekala rasplet, imitirajući poprilično loše Mačeka, a opet citirajući u nedostatku svoje vizije Radića. U svojim lutanjima i lošim procjenama mogla bi si dati ruku sa Matom Meštrovićem. 

Srpska politika godinama eliminira opasne protivnike velikosrpske politike, od Radića, Starčevića, Stepinca do Tuđmana, u zadnjih 16 godina nije se okomila na nikoga posebno, jer vizionara nema, samo politikanti, koji su na sceni da bi preživjeli i oteli što veći kolač od naroda. Uz tisuće udruga, preko 200 stranaka, političara, u Hrvatskoj nema zagarantiranih ljudskih prava, a pravosuđe je izvor najveće korupcije u zemlji…to samo znači da ima puno licemjera koji otimaju državni novac.

Petir je pokušala nešto učiniti u svezi obrazovanja Hrvata u Vojvodini, kao i oko slučaja Marić, što ima svoju težinu, ali u unutarstranačkim igrama ispala je amater protiv Beljaka, koji se brže bolje sa lijeve trake prestrojio na desnu traku i tako učinio potez očajnika, pred pad, što opet znači da niti taj dio Petir neće odraditi, niti biti upamćena u stranačkim knjigama da je HSS prebacila u pobjednike. HDZ je pobjedom spasio HSS, a sam Beljak prebacio HSS iz statusa gubitnika među pobjednike, Petir pak stalnim čekanjem raspleta situacije samo gubi na vjerodostojnosti i ispada politički karijerista.

I.D.

HOP