Uređenosti vikendice gradonačelnika Barišića ne bi se postidio niti Vidošević, a niti Biškupić sa svojim parkom skulptura!

0
2250

Tvrtka Lapor je u vlasništvu Milana Večkovića, velikogoričkog poduzetnika koji je svojedobno kupio zemljište od općine Pokupsko, da bi ga ubrzo prodao supruzi gradonačelnika Barišića, Nikolini Vučković Barišić, koja je također kupila jednu česticu na istoj lokaciji od općine Pokupsko. Vjerojatno je tako trebalo “okrupniti” parcelu, ali je bilo malo “nezgodno” da gradonačelnikova supruga kupuje puno zemlje od načelnika općine Pokupsko. No, na tom je zemljištu gradonačelnik Barišić sagradio vikendicu tijekom 2013. godine. Međutim, javnosti nije dao niti suvislo objašnjenje o porijeklu novca za kupnju zemljišta – Nikolinina kupnja od općine koštala je 136.846 kuna, a kupnja od Večkovića 160.484 kuna, dakle ukupno 297.330 kuna + novac za gradnju vikendice. Taj “graditeljsko-poduzetnički pothvat” razotkriven je i objelodanjen velikogoričkoj javnosti tijekom kampanje za lokalne izbore 2013. godine. Ispostavilo se da je gradonačelnik transakcije o kupnji zemljišta i gradnji vikendice “zaboravio” unijeti u dužnosničku imovinsku karticu, a iz dotad prikazane imovine nije mogao isfinancirati kupnju zemljišta i gradnju vikendice, te je sada predmetom istrage.

Priča o vikendici time ne prestaje. Jedan od pobunjenih hadezeovaca, protivnik gradonačelnika i njegovih poslovnih poteza, ispričao nam je da je uređenost same vikendice iznutra mjerljiva sa Vidoševićevom vikendicom, jako vrijedne slike u vikendici kao i ostale vrijedne stvari čine ambijent posebnim… Čini se da naši političari čudnovatim poslovima postaju vlasnici važnih umjetničkih djela…. da ova dvojica nisu usamljeni, primjer prema svjedočenju akademske slikarice Ingrid Runtić upotpunjuje i sam Božo Biškupić sa svojim parkom skulptura, a o vrijednim slikama da ne govorimo… Prema njenom iskazu i on je umjetnicima osiguravao izložbe u slučaju darovanja poneke slike ili skulpture – pa kad može Biškupić, što ne bi mogao Barišić! Ionako Barišić daruje 160 000 kuna za vjernost goričkom portalu stvarno jadne kvalitete, kum mu drži lokalni radio, a i portali znatno veće čitanosti dobivaju sredstva od Barišića, kao što je i vlasnik Dnevno.hr dobio određenu sumu, poslije čega su članci o gradonačelniku prestali biti zanimljivi. Vodeće novine naše zemlje dvije godine su stopirale članke o Barišiću zbog vezanosti Barišića na velike sponzore.

Ako pogledamo duljinu protoka vremena do konačne istrage o Barišiću, jasna je povezanost policije, sudstva, medija, političkih poslušnika i samog Barešića. Da bi sve segmente informiranja pokrio, očito je morao davati ogroman proračunski novac za zataškavanje same informatičke blokade.

HOP