ZBOG KOJIH RAZLOGA SREDSTVA JAVNOG INFORMIRANJA U INFORMATIVNOJ BLOKADI „DRŽE“ NENADA VLAHOVIĆA , MAGISTRA PRAVA – PREDJSEDNIKA NACIONALNOG VIJEĆA SRBA U HRVATSKOJ I SRPSKE PRAVEDNE STRANKE?

0
1424

Protekom nekoliko godina, predsjednik ove dvije srpske institucije Nenad Vlahović,mag.iur, nije u stanju javno istupiti niti u jednom sredstvu javnog informiranja u državi Hrvatskoj, a to je bila tema zajedničke sjednice u proširenom sastavu Predsjedništava ove dvije srpske institucije.

Pokušaj nastupa na medijima javnog informiranja, HTV-u (na njenim svim programima), RTL-u, TV NOVA, na svim radijskim medijima i u informativno- novinskim sredstvima te u ostalim tiskovinama, oslikavaju krajnje neodrživo stanje blokade.

Zar u Hrvatskoj zaista postoji nepisano načelo da opozicijske vanparlamentarne stranke , a i udruge nemaju pristupa na javnu scenu? Boji li se netko istine koja će ipak doći u javnost, a hrvatski građani moraju znati što zaista iza kulisa rade zaštićeni pojedinci i to već dugi niz godina.

Kao pripadnike srpske zajednice nas osobito zanima djelovanje i ponašanje Milorada Pupovca , predsjednika SNV-a i potpredsjednika SDSS-a.

Građani hoće i moraju znati kako imenovani troši milijune kuna hrvatskih poreznih obveznika i tko je ubiti Milorad Pupovac u čijoj službi on radi i sve druge pojednosti koje se odnose na njegovo financijsko i imovinsko stanje, no informativna blokada za sada čvrsto spriječava izlazak istine u javnost.

Predsjednik Nenad Vlahović zadužen je da naše stavove približi građanima u što kraćem roku te da se javnost informira o učinjenom.

  • Temeljem Zakona o pristupu informacijama prikupljeno je na stotine dokaza o nezakonitom trošenju novca iz Proračuna RH, trošenju novca namjenjenih za socijalne programe, za već više od desetak godina sve o primanju u radni odnos 50-tak osoba bez natječaja, za plaćanje temeljem fiktivnih ugovora višemilijunske honorare poznatim i nepoznatim fizičkim osobama, za doniranje temeljm nezakonitih odluka milijuna kuna i to: Vijećima srpske manjine i pojedincima iz Vijeća od općina do županija, raznim udrugama kao što su : Udrugama antifašista, udruzi Documenta, nogometnim klubovima, raznim KUD-ovima, političkim strankama, OPG-ovima (i to političkih osoba), vjerskim zajednicama i ustanovama, SKD Prosvjeti i njenim pododborima, Privredniku, općinskim načelnicima i nizu drugih fizičkih i pravnih osoba koji nemaju nikakove veze s problematikom u srpskoj zajednici pa čak  njoj i ne pripadaju.
  • Na stotine i stotine isplaćenih autorskih honorara u velikim iznosima i to mjesečno i godišnje, u snažnoj je funkciji i službi političke korupcije čije plaćanje je izrazito aktivnije prije svakih izbora, manjinskih, lokalnih ili parlamentarnih, a kako se već niz godina osvaja 8-10% glasova to je već općepoznati način.
  • Kako se raspolaže novcem koji se u gotovini podiže putem bankovne kartice na bankomatima, a službeni podaci prema izvadcima Zagrebačke banke, temeljem do sada obrađenih podataka za period od 2012.-2015.godine, „ispeglano“ je blizu 2 milijuna kuna s minimalnim iznosom pokrića. Koliko je „peglano“ prije 2012.godine možemo samo sumnjati, a na institucijama sistema je da to utvrde.
  • Kako se troše milijunska sredstva za konzumaciju jela i pića, a što je utvrđeno temeljem izvadaka Zagrebačke banke i plaćeno preko žiro-računa , iznos je više nego predvidiv- preko milijun kuna, a što je i znatno više s obzirom na plaćanje reprezentacije u gotovini izvan kontrole.
  • Kako se i dali plaćaju porezi i doprinosi u Proračun, to moraju nadležne institucije utvrditi, a predvidjeti je da se i ovdje radi o vrtoglavim iznosima.
  • Koliko i kako se troše sredstva poreznih obveznika za antifašističke skupove, koji se plaćaju za sve prijevoze širom RH do Srba, Jadovna, Jasenovca i drugih mjesta, za cjelokupnu hranu i piće svih sudionika također će morati detaljno utvrditi nadležne institucije.
  • Što se u biti dešava u SKD Prosvjeti? Dali je i tamo na pomolu ovakav način raspolaganja novcem poreznih obveznika i zašto veliki vođa minira u dva navrata održavanje skupštine Prosvjete, bilo bi poželjno da o tome izvjesti javnost.
  • Što se desilo sa Tesla bankom, zar to zaista nikoga ne zanima? Možda i ne jer neki novinski natpisi spominju prijelaz bankovnog kapitala i preko granica RH. Javnost mora znati slijedeći činjenično bitan podatak:
  1. Protiv Milorada Pupovca podnijeto je do sada pet kaznenih prijava USKOK-u i DORH-u, zbog osnovane sumnje na kriminal širokih razmjera, a koji traje već nekoliko godina.
  2. Da su upripremi još dvije kaznene prijave, također „teške“ nekoliko milijuna kuna, a koje će u narednom periodu biti dostavljene nadležnim institucijama.
  3. Da je protiv imenovanog podnijeto četiri privatne tužbe ( dvije kaznene i dvije materijalne) te da su još dvije u pripremi.

Sve opisano u ovoj alineji ukazuje na potrebu hitnog pokretanja postupka, a odlaganje ne trpi više da se osnovne radnje ne poduzimaju jer javnost će biti informirana o svemu ovome i na druge načine.

Na DORH-u, USKOK-u i Ministarstvu policije ovisi dali će Hrvatska biti pravna država ili ne , a na ovom problemu vjerojatno će mnogi morati odstupiti ,no sačekajmo pravni kraj.

Milorad Pupovac je  sa namjerom da zaustavi iznošenje njegovih inkriminiranih radnji protiv predsjednika najaktivnijih opozicijskih srpskih institucija u RH  pokrenuo tri privatne tužbe koje su kao na nekoj traci ad hoc završene s presudama u njegovu korist, koje je s pozicije sile i vlasti pod svaku cijenu morao dobiti.

Ovo nije kraj jer se radi o verbalnom deliktu s krajnjom namjerom oduzimanja govora i mišljenja uz veliku pomoć inertnog  i korumpiranog pravosuđa, a gdje smo svjedoci  svakodnevnog  alarma građana i investitora  na katastrofalno stanje u pravosuđu RH.

Predsjedništva ovih institucija traže od Milorada Pupovca , kao javne osobe , da odgovori na već svima poznata pitanja, i to:

  • Dali je ili nije pukovnik HV?,
  • Dali ima na tajnoj štednji u RBA banci 2,6 milijuna eura ?,
  • Dali ima ili ne stan u Berlinu,Londonu i New Yorku?,
  • Dali gradi apartmane na Braču?,
  • Dali gradi kuću u Beču?,
  • Dali je ocu svoje bliske prijateljice riješio problem prodaje kuće?,
  • Dali je i kako stekao prostor u Gajevoj 7 i niz drugih pitanja koja su njemu poznata.

Nedvojbeno, nedvosmisleno i činjenično ovim putem informiramo javnost da za sve navedeno postoje pisani dokazi i dokumenti izdani od Zagrebačke banke, Savjeta za nacionalne manjine, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Ministarstva financija RH i to u formalnom obliku i u obliku zvaničnog rješenja te dokaze od USKOK-a da su navedene prijave uredno zaprimljenje i proslijeđene na postupanje.

Želimo informirati javnost da se predsjednik gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba Saša Milošević i njegov zamjenik Milorad Pupovac već tri mjeseca ne odazivaju našem zahtjevu na pravo pristupa informacijama, a također i povjerenik za pristup informacijama te tako grubo krše Zakone RH, a nas dovode u osnovanu sumnju da se i ovdje radi o vrlo krupnim inkriminiranim djelima , o kojima smo informirani.

Predsjedništvo upućuje apel svim nadležnim institucijama u državi da ulože svoj doprinos u savladavanju ove informativne blokade koja je za demokratske procese u RH vrlo štetna.

Predsjedniku naših institucija oduzeto je pravo da govori – zašto i koji su razlozi ?

 

Predsjedništvo Nacionalnog vijeća Srba u Republici Hrvatskoj

Srpska pravedna stranka