Izbjegli Srbi poručili Pupovcu: ‘Ma jesmo Milorade ugroženi, ali od tebe, ništa ne činiš za nas, samo za sebe!’

0
8447

Na poziv Srba izbjeglih iz Hrvatske porazgovarali smo sa pojedinim čelnicima u okolici Zemuna. Sami izbjegli Srbi isprovocirani ponašanjem Milorada Pupovca u Saboru ovih dana odlučili su progovoriti o njemu samom.

-Godinama nas taj čovjek vara i laže, kao da smo vreće smeća. Povratka nema, a on se pobrinuo da tako bude. Čulismo smo se s rođacima iz Gračaca, pa to je strašno što taj čovjek radi, doniranu stoku raspustili su po šumama kao da su divlji veprovi, samo da netko ne bi od toga stvorio sebi kruh. Čitali smo i o našem zemljaku iz Vojnića na vašem portalu kako je umro u svinjcu i nije dočekao obnovu. Mislili smo da je propaganda, ali očito nije. I to smo provjerili. Taj čovjek namjerno radi protiv našeg povratka i gradi sebi zamke u oblacima. -kaže nam ostarjeli Milan.

– Preko Tesla banke su nam obećali kredite, ništa od toga i to su namjerno upropastili kako se  ne bismo mogli vratiti. Strašno je to što taj Pupovac radi. Moji rođaci mu šalju na Srpsko narodno vijeće novac iz SAD-a, neka konačno obznani devizni račun, pa da vidite koliko taj novaca dobiva. Od svega toga narod nema baš ništa. Meni se čini da je on plaćen da se Srbi nikada ne vrate.

Svega 2000 Srba se vratilo u Kninsku krajinu. Gdje taj silni novac odlazi? Upropastili su jednu banku u Vojvodini na isti način, sada su direktori u zatvoru, a on se mirno šeta po Beogradu. Do kada? Gledam što taj priča u Saboru, kaže da su Srbi ugroženi, ma jesu Milorade, ali od tebe su ugroženi. Raskućio si nas, pare nestale, a ti koliko čujemo gradiš sebi vile, kuće po Austriji, apartmane po Hvaru, a za nas te malo briga. Milorade mi ti poručujemo, ugroženi smo od tebe. Naše službe u Srbiji ne znam što čekaju, neka ga uhapse i sprovedu u zatvor kao i ona  dva direktora iz Metalis Banke.- kaže na kraju Milan.

Ljuti su izbjegli Srbi i na vlast u Zemunu,koja je prevarila njih za zemljište na kojem su kolektivno gradili kuće, na kraju se ustanovilo da je zemljište privatno. Čini se da i oni imaju svojeg Pupovca u Srbiji, koji ih isto ne želi.

Pričali su i svoja svjedočanstva o pljačkama svoje imovine od strane plaćeničkih srpskih vojsci i protjerivanju na Kosovo. Izgleda da su dobro poslužili politici za pljačku Hrvatske i na kraju su odbačeni od svojih čelnika, a poglavito od svoga predstavnika u Hrvatskoj, Pupovca.

Zamoljeni smo da ih ne snimamo zbog moguće odmazde.

 

HOP