LOKALNI SRPSKI LIST IZ VRGINMOSTA ISMIJAVA INVALIDA DOMOVINSKOG RATA GLOGOŠKOG

0
6883

glavs glogoskigvozdpredrag-m

Poput srpskih Novosti, lokalni srpski list u Vrginmostu pod budnom palicom srpskog nacionaliste i obožavatelja lika i djela ubojice Hrvata druga Jože svinjske glave Broza Predraga Mraovića ismijava Domovinski rat, generale i invalide rata, baš kao i srpske Novosti, ali mu ne pada na pamet ismijavati Pupovca koji je upropastio sa svojom ekipom srpsku banku Tesla, sebi osigurao lagodan život, a zemljacima osigurao figu u džepu. Lokalni mrzitelj svega Hrvatskog baš u trenutku kada se sjećamo Hude jame, grobnice; trudnica, žena i djece, staraca i nemoćnih, hvali režim zločinca svinjske glave. Najodurnije se ponio prema invalidu Domovinskog rata Đuri Glogoškom kojeg gleda kroz novac,ODNOSNO KROZ NJEGOVA MJESEČNA PRIMANJA, nakon što je Glogoški ostao prikovan za invalidska kolica cijeli život. Blasfemija na srpski način. NEMA NOVCA KOJI JE DOSTOJAN TAKVOG ŽIVOTA, A ŠTO SU NAPRAVILI MRAOVIĆEVI ZEMLJACI AGRESIJOM NA HRVATSKU. Mraović je prikazao pravaše Čorića i Tepeša kao pse, izrugivao je Ružu Tomašić, a generala Glavaša je prikazao kao majmuna.

Malo je utihnuo četnik Busić sa svojim orgijama prema hrvatskoj policajki u Vrginmostu, pa se javio intelektualni motikaš iz Vrginmosta, da nas poduči kako se pljačka državni proračun za blaćenje heroja Domovinskog rata i srpsku propagandu prepunu mržnje  u srpskom listu. Očito je velikosrpska politika izabrala Vrginmost kao neuralgičnu točku srpskog nacionalizma, jer uz Busića aktivni su bili Srbi prema svojem sumještaninu Radi Dragiću u svezi peticije za njegovo iseljenje iz sela, samo zato što je oženio Hrvaticu, što u prijevodu na srpski znači ustaškinju.

Tko je Predrag Mraović?

Glavna faca koja uređuje spomenike žrtvama ustaškog terora. Centar za razvoj civilnog društva ‘Suncokret‘, koji u Vrginmostu postoji od 2004. godine, jedan je od najvećih, ako ne i najveći volonterski kamp u Hrvatskoj. Kroz njega je do sada, uglavnom ljeti, po grupama prošlo više od 1000 mladih iz cijelog svijeta. Ove godine u kampu je već boravilo više od 140 volontera, koji su odradili gotovo 10 tisuća radnih sati.-PIŠU SRPSKA GLASILA.

O čemu se zapravo radi? Pod krinkom čišćenja spomenika, udruga Suncokret pod paskom lokalnog SDSS-a bavi se indoktrinacijom stranaca mržnjom prema Hrvatima, izjednačavajući Hrvate sa ustašama, a takva indoktrinacija traje već 12 godina i tisuće stranaca prolaze kroz ovaj kamp i u svojim zemljama prenose “istinu o Hrvatima”, kraj naše učmale države. Cijeli program je vrlo pokvareno smišljen da u svemu se ističu zločini jedne strane i niječu zločini Srba. Kamp vode okorjeli srpski nacionalisti.

15 mladih volontera iz Belgije, Turske i SAD-a, uređuju- Spomenik u Čemernici, iako blizu ceste, od korova i šikare gotovo da je skriven od pogleda, pa je, prema tome, sve više tonuo u zaborav – objašnjava Predrag Mraović. – Nedavno je općinski vijećnik Branko Ćosić predložio obnovu spomenika u Čemernici. Četrdeset godina kasnije, u Oluji, svi su se razbježali, a danas na cijelom području nema više od 200 ljudi, uglavnom staraca.- zabrinut je srpski nacionalist i usput priznaje koliko zapravo Srba ima na tom području.

U nastavku vam dajemo na uvid izjave djece indoktrinirane od famoznog Predraga Mraovića i teze njegovih učenja;

Sedamnaestogodišnja Sara iz Belgije prvi put je u Hrvatskoj i prvi put radi na obnovi nekog spomenika.

– Ovo je vrlo zanimljivo. Predrag nam je objasnio o kakvom se spomeniku radi. Žao mi je svih ovih nevinih žrtava i vrlo sam ponosna da upravo ja imam priliku obnoviti ovaj spomen na stradale u Drugom svjetskom ratu. Rastužuje me što vidim da i danas, toliko godina nakon rata, ljudi ovdje žive teško, u starim kućama i da se bore sa neimaštinom – kaže Sara. Cubra iz Istanbula oduševljena je boravkom u Vrginmostu.

Predragu su drage naše kune, ali mu nije drago gledati hrvatski barjak…član je pupovčevog SDSS-a. Sličnost sa Pupovcem je očita…

HOP