VLAHOVIĆ SE OBRATIO PETROVU ZBOG KRIMINALA OKO PUPOVCA

0
9249
Nenad Vlahović obratio se predsjedniku Hrvatskog Sabora Boži Petrovu u svezi anomalija u samom sustavu, poglavito jer sustav očito ne funkcionira prema građanima, što se najviše vidi u slučaju Milorada Pupovca protiv kojeg je Vlahović podnio 5 kaznenih prijava. Nije jasno kako državu ne zanima trošenje njenih milijuna bez pokrića, a iza kojeg proizlazi bogaćenje pojedinaca. Kao u slučaju INA-e i svjedočenja direktora INA-e Nikole Kovačevića o enormnom bogaćenju pojedinaca, tako i u slučaju Pupovaca država ne reagira, što znači da su poluge sustava protiv samog sustava.
REPUBLIKA HRVATSKA
SRPSKA PRAVEDNA STRANKA – SPS
NACIONALNO VIJEĆE SRBA U HRVATSKOJ ( NVSH)
Zagreb, 10.11.2016.
                                                                                  SABOR REPUBLIKE HRVATSKE
                                                                                   PREDSJEDNIKU BOŽI PETROV
                                                                                                   ZAGREB
Poštovani predsjedniče,
Zakon o pristupu informacijama, usvojen u Saboru, zamišljen je kao garancija građanima da na utvrđen postupak steknu uvid institucija Republike Hrvatske i trošenju sredstava iz Proračuna.
Osobno sam na propisani način gradskom Vijeću srpske nacionalne manjine Grada Zagreba uputio zahtjev 29.06.2016.godine da mi se omogući uvid u prihode i rashode Vijeća za 2012.-2015.godinu.
Protekom 20 i više dana uputio sam prigovor – žalbu Povjereniku za pristup informacijama Sabora Republike Hrvatske , koji do današnjeg dana nije dostavio obrazloženje o provedenom postupku koje je on bio dužan temeljem Zakona provesti. Pored toga imenovani i njegove službe uopće ne odgovaraju na nekoliko email poruka , kao i upita niti se itko javlja na telefone koji su uredno istaknuti na web stranici PPI. Također na nedavno poslan upit s ponovnim traženjem i dalje nema odgovora.
Obzirom da je osoba odgovorna za provođenje Zakona PPi neposredno pod Vašom ingerencijom, molim Vas da sukladno svojim ovlaštenjima ispitate u čemu je problem te me u roku od 7 dana o istom obavijestite.
Ujedno Vas ponovno izvještavam da sam podnio ukupno 5 kaznenih prijava protiv Milorada Pupovca , temeljem činjenica koje sam sakupio od Savjeta za nacionalne manjine, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ministarstva financija i drugih službi, te da je i dalje neizvjesnost mojih prijava upitna.
Sve unaprijed navedeno odaje izuzetno ružnu sliku funkcioniranja institucija države Hrvatske i skoro nefunkcioniranja pravnog sistema.
Pored toga ističem da sam temeljem privatnih krivičnih i ostalih prijava od strane imenovanoga na tri Općinska suda u Hrvatskoj promptno kažnjen sa visokim novčanim kaznama.
Napominjem da sam kažnjen zbog izrečenog mišljenja institucija kojima sam na čelu , te zbog verbalnog delikta ponovno nakon 90-te godine sudovi “vježbaju”  svoje lažno funkcioniranje, ali samo na malim ljudima dok su ostali nedodirljivi poput Milorada Pupovca.
Temeljem Vaših izjava u javnosti stekao sam dojam da ste borac za pravdu i ispravljanje anomalija u hrvatskom društvu, vjerujem da će Vaše riječi postati učinkovite.
S poštovanjem,
                                                                                            PREDSJEDNIK
                                                                                     Nenad Vlahović,mag.iur
HOP