UDRUGA ‘STOPBANK’ UMJESTO POMAGANJA OVRŠENIMA, REKETARI OVRŠENE

0
2550

Obitelj hrvatskog branitelja koja je nedavno trebala biti deložirana, ali nas je sam Bog povezao, onaj dan kad je bio prosvjed ispred Austrijskog veleposlanstva, tad su stajali na kiši,izgubljeni, bespomocni, ne znajući kuda bi i što bi, a ja sam ih utrpala nekako u auto i odvezla do Črnomerca, rekli su mi danas jednu jednu informaciju i ja im vjerujem.. Da su iz Udruge STOP BANK bili kod njih negdje u šestom mjesecu ove godine i tražili su ih tisuću kn za savjet, i tisuću eura za odvjetnika (za početak….)
Ja sam taj dan kad sam ih upoznala, usput samo , u autu, zapisala broj ovrhe da mogu reagirati. Cijelu noć zbog njih nisam spavala, brinući se što napraviti, i zaustavili smo, Bogu hvala, ovrhu na 6 mjeseci, potvrdila mi je, danas dovoljno da neke stvari promijenimo u njihovu korist. Naravno da sam to, kao i stotinama drugih svih prošlih godina, napravila sve besplatno.

A ta veličanstvena humanitarna udruga STOP BANK od ljudi koji četiri mjeseca imaju isključeni struju, koji nemaju za kartu do Zagreba već moraju posuditi za put,njih traže tisuću kuna za savjet. A isti ti, iz te udruge, po meni pljuju,svakodnevno, pozivaju me na red…..

Obitelj se prije nego što smo se upoznali “dogovorila” sa Raiffeisen zadrugom, omogućili su im reprogram, i znate što su napravili – u pozivu na broj promijenili su jedan broj,tako da uplate koje su uplatili nisu uopće završile u korist njihovog ugovora već u korist nekog drugog, a njih su i dalje ustrajali bili iseliti jer se nije ni moglo vidjeti da su uplaćivali kad su im dali krivi broj.

Tako je to, prevaranti uvijek ostaju prevaranti.

Vlada Republike Hrvatske ističe da podržava točku 1. Prijedloga zaključka kojim se obvezuje Vlada Republike Hrvatske da obavijesti Hrvatski sabor o poduzetim radnjama nadležnih ministarstava i institucija po pitanju kredita Raiffeisen zadruga iz Austrije kako bi se spriječile nelegalne ovrhe i deložacije, koji su predložili navedeni Klubovi zastupnika u Hrvatskome saboru. Međutim, uzimajući u obzir odredbe Zakona o kaznenom postupku o nejavnosti istrage i određivanju tajnosti istrage ili njenog dijela i tajnosti postupanja tijekom izvida kaznenih djela, ministarstvo pravosuđa, odnosno Vlada Republike Hrvatske ne bi mogla ispuniti Zaključak iz točke 2. kojim se traži da Vlada RH putem ministra pravosuđa izvijesti Hrvatski sabor o dosadašnjim rezultatima istrage, sve u cilju zaštite građana koji su postali žrtve lihvarskih kredita.

U uvodnom izlaganju predstavnica predlagatelja predmetnog Zaključka zastupnica u Hrvatskome saboru, Natalija Martinčević, istaknula je da je sukladno članku 165. Poslovnika Hrvatskog sabora predložen od strane navedenih Klubova predmetni Zaključak kojim se predlaže Hrvatskome saboru da zaduži Vladu Republike Hrvatske da u najkraćem roku, a najduže u roku od 15 dana od donošenja Zaključka, izvijesti Hrvatski sabor, a time i građane Republike Hrvatske, što je učinila po pitanju zaštite građana koji su podizali kredite kod austrijske grupacije Raiffeisen zadruga, a koje nisu imale dozvolu Hrvatske narodne banke za rad na području Republike Hrvatske. Budući se radi o potrošačkim kreditnim poslovima u čiju istragu je uključeno sada i hrvatsko i austrijsko pravosuđe, ovim bi se Zaključkom zadužila Vlada Republike Hrvatske da putem ministra pravosuđa izvijesti Hrvatski sabor o dosadašnjim rezultatima istrage, a sve u cilju zaštite naših građana koji su postali žrtvama ovih lihvarskih kredita.

Sutkinja odbila prijedlog za odgodu ovrhe jer OVRHA TEMELJEM ZADUŽNICE NIJE OVRŠNI POSTUPAK!?
„Žalite se Upravi Vodovoda“ bila je poštapalica koju smo znali često izgovarati prije desetak i više godina….Bila je to duhovita izreka koja je aludirala na to, da državne institucije ne rade svoj posao i da se „običan čovjek“ nema kome požaliti, odnosno, i kad se požali nema rješenja.

Nada Landeka

HOP