PUTIN PORUČIO MANJINAMA: ´U RUSIJI SE MORA ŽIVJETI POPUT RUSA´ – A NAMA SOLI PAMET SA SRBIMA

0
3333

Rusko ministarstvo vanjskih poslova burno je reagiralo na Plenkovićev prijedlog Ukrajini, a priopćenje kojim napadaju Plenkovića objavljeno je na stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova. Podsjetimo, Plenković je Ukrajini ponudio prenijeti hrvatska iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, a što bi se moglo primijeniti na područja istočne Ukrajine gdje se vodi rat sa proruskim separatistima. No, takva ponuda Plenkovića nije se svidjela Kremlju koji ju je žestoko iskritizirao prozvavši Hrvatsku za progon Srba – piše danas Index i prenosi vijesti iz HINE.

Index je nalijepio na svoj članak i anketu “treba li se Hrvatska petljati u događaje u Ukrajini”. Da se nitko 1991. godine nije “petljao” u agresiju na Hrvatsku, danas ne bi imali svoju državu, to redakcija Indexa naravno prešućuje. “Upetljao” se SAD, odnosno stao je na hrvatsku stranu, te smo uz njihovu pomoć uspjeli obraniti svoju domovinu od četničke i velikosrpske agresije. Naravno, i tu važnu činjenicu Index zaobilazi, kada postavlja tu svoju anketu. Kao i to da je Ukrajina prva priznala Hrvatsku državu.

Pri svemu tome se treba prisjetiti govora ruskog predsjednika Vladimira Putina u Državnoj Dumi 4. kolovoza 2015. o stanju manjina u Rusiji, odnosno njegovom shvaćanju manjina kao niže vrste u Rusiji u čemu se ne razlikuje puno od Staljina:

“U Rusiji se mora živjeti poput Rusa. Svaka manjina ako se želi živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji mora govoriti ruski i poštivati ruske zakone. Ukoliko želite šerijatski zakon i živjeti kao muslimani – onda morate ići ondje gdje je Šariat državni zakon. Rusija ne treba muslimanske manjine. Manjine trebaju Rusiju i mi njima ne dajemo bilo kakve posebne privilegije. Niti ćemo pokušati promijeniti svoje zakone kako bi ih prilagodili njihovim željama, bez obzira koliko glasno vrištali “diskriminacija”. Nećemo tolerirati nepoštivanje ruske kulture i povijesti. Moramo učiti iz samoubojstva Amerike, Engleske, Nizozemske i Francuske, ako želimo opstati kao narod. Muslimani su osvojili ove krajeve, ali neće osvojiti Rusiju! Ruske tradicije su nespojive s nedostatkom kulture ili primitivnim metodama šerijatskog zakona i muslimana. Kada ovaj uvaženi zakonodavac radi na novim zakonima, treba uzeti u obzir najprije ruski nacionalni interes, s obzirom da muslimanske manjine nisu Rusi.”

Zastupnici u Dumi pozdravljaju svog lidera petminutnim aplauzom nakon tog govora. (izvor: сосновини)

Drugim riječima, ako u Rusiji želite preživjeti i jesti, postanite Rusi. Isto vrijedi i za Ukrajinu, i tamo morate postati Rusi ako želite preživjeti. Putinov govor 2015. godine nema nikakve veze s domoljubljem, nego s politikom ruskom ekspanzionizma.

u Čakovcu su na dvadesetak mjesta zgrade išarane natpisom “RUSSIA”
putin_orban
Putinov i njegov mađarski namjesnik Orban

Lažljivi Putin izmišlja da smo protjerali Srbe, a Srbi su ukazom svojih vlasti pobjegli.

progla

HOP