ISTRA: Firma nema zaposlenih, ali ima 10 članova Nadzornog odbora na mjesečnoj naknadi 2.800- 4.200 kuna

0
1828

“GDJE JE MOGUĆE OSIM U ISTRI”
Slažem se sa IDS-om da je Istra svijet za sebe. Za čuvanje vrijednosti koje su nas odredile i opredijelile (antifašizam), Miletićeve su zasluge ravne nuli. Istra je najkorumpiranija u HR. Pljačka, otimačina kao i kontrola medija nije antifašizam. Miletiću, o kojih 800 mil. govoriš? Reci istinu da od 7.6 mlrd.kn Istri ostaje ili se vraća 6.9 mlrd.kn, dakle više od 90%. Je li to istina? Je! To je danas 500, pa veća je dobit Adrisa! Ali za plaće, PR, intelektualne usluge, medije, fešte, dnevnice, reprezentaciju itd. trošite više od 800 mil.kn. Od 2008. do 2015. Istra je izgubila 13.878 radnih mjesta. Dosta obmane. Gdje je moguće da gradonačelnik (Pule) plovi jahtom po Jadranu sa šefovima istarskog DORH-a i istarske policije? Govorite o toleranciji, a uveli bi pasaport koji bi trebao selektirati tko može, a tko ne smije živit u Istri. Ne zaboravimo da ni nečije majke IDS-ovih čelnika ne bi na osnovu toga nikad došle u Istru. Gdje je moguće, osim u Istri
– da si mladi šefovi kabineta i pročelnici “oduzimaju” živote
– da se na 100 m od sjedišta istarske policije otvaraju narko hosteli
– da policija, cijeli odjel za borbu protiv droge dila drogu djeci oko škola
– da je 50 lokalnih dužnosnika teže od 2 milijuna eura, a da su ulaskom u politiku bili poput crkvenih miševa
– da se najviše istarsko priznanje dodjeljuje osuđenom talijanskom ministru na 3 godine zatvora i koji je trebao vratiti 3 milijuna eura. Taj isti mene tuži zbog nanesenih duševnih boli. Gdje je moguća takva devastacija prostora kao kada je riječ o kamenolomima iz kojih se crpi ruda za venecijanske brane doli u Istri?
– da od države kupiš par hektara za 1 bijeli- 1 crni, pa potom na tim česticama predvidiš gradnju 25 vila
– da u firmi koja nema zaposlenih ima 10 članova Nadzornog odbora na mjesečnoj naknadi 2.800- 4.200 kuna
– da nešto kupiš za 900.000 kuna pa prodaš za 25 milijuna kuna, a da DORH kaže sve je u skladu sa zakonom
– pronalazak 8.6 kg heroina i 80kg. smjese dovoljne za jednogodišnje potrebe narko scene u Istri
– pronalazak droge kod stotina posjetitelja pulskih narko festivala
– podizanje optužnog prijedloga zbog uljare u Vodnjanu, te sumnjivo financiranje lokalnih izbora 2013. (osumnjičeni IDS-ov direktor i županijska agencija)
– da preko sudskih ovrha vrh IDS-a dolazi do najvrednijih nekretnina istarske sirotinje
-da se hektar zemlje kupuje za 1 do 2 kune da se kasnije preprodaje za 100-tine tisuća eura. (Mitton- Bale, San Giorgio)
– da dužnosnik kupi 6.5 ha državne zemlje za 148.000 kuna, plati 12.000 kuna, potom založi tu zemlju i dobije od banke 300.000 eura kredita. Još gore od toga je kada 1 istarski načelnik od sirotinje kupi za 22.000 kuna 3 ha poljoprivrednog zemljišta, potom tu zemlju urbanizira i onda pod hipoteku da 1 ha te zemlje koju je platio 7.000 kuna i od poslovne banke dobije 220.000 eura kredita
Svijet smo za sebe jer prvaci IDS-a (slučaj člana predsjedništva Poreštine) biva uhvaćen sa drogom pa ga potom stranka unaprijedi. Kako je moguće da šefovi kabineta imaju narko dosje. Miletiću, Istra je zaista svijet za sebe. U potpunosti ste zavladali medijima pa tako u G. Istre ne možete čitati ni o jednoj od najvećih pljački lokalne samouprave (vodnjanska uljara) kojom su si financirali i lokalne izbore 2013. Sve to govori da Istri treba pokret otpora za lokalne izbore ako želimo sačuvati ljude i imovinu Istre. Istra je sve slabija (gubitak radnih mjesta, odlazak mladih itd.), ali kriminala je sve više. Istra mora ponovo biti svoja.
Zbog aljkavosti, nerada i političkog osluškivanja treba goniti i MUP i PNUSKOK i DORH. Zbog njihova nerada Istra je pokradena, no dobro. Nije dobro da se goni izvršitelje, a ne nalogodavce. Valjda će oni prvi biti kooperativni. Ako za sve ostalo MUPu i DORHu bude trebalo po 4 godine onda će 99% slučajeva ostati u bunkeru.
Gospodo i PR-ovci iz IDS-a, kada vam se ustupi Katarina ništa. Monumenti ništa. Sada bi Muzil. Mutili ste sa Mirnom i Purisom. Slažem se, ovaj IDS nije samo drugačiji već totalno drugačiji od drugih.

DAMIR KAJIN

HOP