SDSS UDBINE VRIJEĐA UDRUGU HRVATA, ŠIRI MEĐUNACIONALNU MRŽNJU, A HDZ ŠUTI!

0
6138

Iako je prije neki dan upravo iz vijećnice Općine Udbina, Hrvatima Udbine odaslana u najmanju ruku neprimjerena poruka zbog članstva u Udruzi Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks, kojom prilikom je jedina udruga manjinskoga naroda na području Općine Udbina prozvana desničarskom (ultra desničarskom udrugom) i to od strane zamjenika načelnika (SDSS) poznatog po forumu glasa krajišnika u egzilu, do današnjeg dana vrli donačelnik iz redova manjinskoga naroda (HDZ) nije našao za shodno reagirati na bilo koji način protiv iživljavanja predstavnika većinskog naroda nad službenom manjinom.

Nije ni čudo da se u Udbini dešavaju određene stvari koje u najmanju ruku postaju moralno i zakonski upitne kada onaj koji bi trebao reagirati po službenoj dužnosti i obavezom koju je prihvatio prilikom kandidature neprekidno kao “Noj“ gura glavu u pijesak i pravi se da pored zdravih očiju ne vidi a pored zdravih ušiju ne čuje. Očito hrvatski narod s područja Općine Udbina nema nikoga tko se je spreman boriti za njihova prava i boljitak ali je zato evidentno da ima stranačkog poslušnika iz HDZ-a kojega u biti njegova primarna zadaća apsolutno ne zanima.

Možda bi čin ostavke na izabrano mjesto donačelnika i njegovog mentora načelnika iz HDZ-a bio dobar potez zbog svih propusta( iako moramo priznati da su legalno izabrani na lokalnim izborima 2013. godine) čin ostavke bio bi moralan čin koji je teško i gotovo nemoguće očekivati od navedenih. Njihova djela najbolje pokazuju brigu za vlastiti narod kroz protekle tri i pol godine mandata a kako dolazi predizborno vrijeme moguća su i predizborna čuda koja će kao i uvijek trajati samo do lokalnih izbora. Čudne se transformacije događaju u predizborno vrijeme pa možda načelnik (HDZ) i donačelnik iz redova hrvatskoga naroda (HDZ) postanu i članovi Udruge Hrvata Općine Udbina – Hrvatski feniks……..

Mario Adrinek IZVORNI  TEKST

HOP