DŽAKULA I PUPOVAC ZNAJU GDJE JE GROB ZVJERSKI UBIJENOG DR. ŠRETERA, A DORH I DALJE NE PODUZIMA NIŠTA!

0
7775

Osnivanjem HDZ-a i SDS-a, odnosi su se pogoršali na relaciji srpskog i hrvatskoga stanovništva. Srbe vodi radikalni Veljko Džakula, a HDZ doktor Šreter. Džakula je samouvjeren, prepotentan, radikalan, povezan s Goranom Hadžićem i Nikicom Šašićem (Zapadna Slavonija). (…) Druga strana, na čelu s doktorom Šreterom drži pomirujuće govore. Traže zajedništvo, razgovore i pregovore. Srbi sve to odbijaju i dovode do već spomenute pobune Srba u Pakracu (razoružanje policajaca Hrvata u policijskoj postaji), a spomenuli smo da je na tu pobunu Hrvatska oštro reagirala i sam pokušaj udara brzom akcijom specijalne policije spriječila. Od toga događaja kod jednog dijela članova SDS-a dolazi do reklo bi se, radikalnih promjena, barem verbalno. Ta promjena najviše se osjetila upravo kod Veljka Džakule.-tako je u knjizi opisivao početak sukoba u zapadnoj slavoniji između Hrvata i Srba tadašnji ministar Slavko Degoricija.

Ivana Šretera su Srbi na najokrutniji način ubili. Smetao je. U trenutku kada je išao na posao otet je, otmičari su imali maske na licu i odveden je srpski logor Bučje. 18. kolovoza 1991. na barikadama u selu Kukunjevac uhićen dr. Ivan Šreter. Nakon što su ga Džakulini četnici uhitili,  prebačen je u jednu kuću u blizini zloglasnog logora Bučje, gdje je prema  svjedoku uhićenom od strane srba  dr. Vladimiru Solara, bio strašno mučen.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv Veljka Džakule.

Svake godine kaznena prijava se iznova piše protiv Đžakule. Ali naše pravosuđe još uvijek štiti Džakulu.

Što je još zanimljivije, a informacija je iz lepoglaskog zatvora, kako osuđeni za ubojstvo  doktora Šretera je odležao 18 godina i onda prebačen u Srbiju. Za cijelo vrijeme služenja kazne osuđeni nije priznavao djelo i tvrdio je da nije kriv, te da će ubojice prokazati kada izađe iz Lepoglave. Umjesto na slobodu, prebačen je razmjenom osuđenika u Srbiju i tako se nije nikada saznala njegova priča. Ubojica je imao svega dvadesetak godina kada je ubijen Šreter. Ono što je Degoricija napisao u svojoj knjizi povezuje i Pupovca sa ubojstvom Šretera.

Prema svjedočenju Degoricije, Pupovac je znao da je Šreter mrtav, ali je ipak organizirao razmjenu zarobljenika, kako bi oslobodio dva Srbina koristio je Šretera kao zarobljenika srpske strane iako je znao da je mrtav i tako prevario hrvatsku stranu. Svjedoci ubojstva Ivana Šretera tvrde da Milorad Pupovac zna tko je zapravo ubio Šretera i gdje je njegov grob. Džakula i Pupovac su povezani kao prst i nokat.

Danas Džakula uživa u blagostanju i sudjeluje u nekim projektima američke strane. DORH još uvijek na sramotan način izbjegava ovu značajnu istragu koja bi vjerojatno pomela Pupovca i Džakulu jednom zauvijek.

HOP

U DEGORICIJINOJ KNJIZI PUPOVAC PRIKAZAN KAO ZADNJI LJUDSKI OLOŠ KOJI NE POŠTUJE MRTVE