ODLIKOVANA (ESMA) MARIJA SLIŠKOVIĆ KORISTILA JE UDRUGE ZA SVOJE MALVERZACIJE

0
5481

Od kada smo počeli pisati o Esmi Golubić, danas promijenjenog imena u Marija, odlikovane od predsjednice države redom Stjepana Radića, ne prestaje progon po društvenim mreža svjedoka protiv Marije Slišković, obezvređivanje njihovog rada i domoljublja, te na taj način se želi prisiliti svjedoke da razmisle o svome svjedočenju na sudu u slučaju svete Esme. Ozana Bašić, naša poznata novinarka koja je najpoznatija po otkrivanju pljačke INA-e, najčešća je meta tih bezobraznika, iako o njenom časnom imenu, poštenju ne znaju ništa. Baš zbog toga smo se raspitali što vrlo ugledna novinarka i časna žena ovih mjeseci radi i saznali kako se  brine o branitelju koji je ostao doslovno na cesti, te će provesti i blagdane pomažući nesretnom čovjeku. Na društvenim mrežama divlja jedna horda lažljivaca protiv ugledne novinarke i njenog gledišta na domovinski rat. Razlog je jednostavan, dirnula je u mrežu koja se očito okoristila samim  domovinskim ratom.

UDRUGA ŽENE U DOMOVINSKOM RATU, Zagreb, Dalmatinska 8, MB: 02062186, OIB: 20623362216, koju zastupa predsjednica Marija Slišković nema javno dostupne podatke rukovodstva udruge. Predsjednica Marija Slišković bila je dužna obznaniti taj podatak na stranicama udruge ili registra. Od 2006. godine do danas nije učinila. Ipak smo doznali koje su žene iz domovinskog rata u to udruzi; njena sestra Dubravka i kćer Mirta. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Vjerojatno je kćer čuvala domovinu čuvajući slastičarnu Vincek  s kuglom sladoleda u ruci. U udruzi su čak i dvije braniteljice, kako doznajemo, a tu je i kućna prijateljica. Glavno da se udruga zove žene u domovinskom ratu.

Marija Slišković je koristila i račune drugih udruga za svoje rabote, iako je to strogo zabranjeno.

-Stvarala je financijske mule policijskim rječnikom, kao što je udruga Hrvatska žena, na njihov račun je  položila američka donatorska sredstva iz Chichaga više desetaka tisuća ,obećala da će kratko biti položena na računu, a novac je ostao jako dugo na računu, a to je sve radila iz razloga da bi svoj račun imala uvijek ispražnjen, kako bi hrpimice donatorska sredstva stizala, a to nije jedina udruga kojom se koristila, naprotiv obilazila je sve udruge za korištenje polaganja donatorskih sredstava ,kako bi ispalo da nema sredstava, pa da iz tog razloga pomognu.-tvrdi nam jedna svjedokinja.

Dokaz da je to radila potvrdu  smo dobili od Zagrebačkih udovica domovinskog rata, koje su to s gnušanjem odbila, a na što je gospođa sveta Emsa rekla; “zar ti ne želiš pomoći silovanim ženama?”-koristeći tuđu nesreću za svoju manipulaciju.

Predsjednica Hrvatske žene Sesvete na to pristaje upravo zbog manipulatorskog pitanja svete Esme, a novac na računu ostaje jako dugo, pa sama udruga iz Sesveta nije mogla dobiti sredstva od grada za svoje djelovanje, čuvajući novce svete Esme, pošteno i ne koristeći niti lipe. Tim potezom dovedena je udruga u nezavidan položaj, da bi na kraju novac bio isplaćivan M. Hanžekoviću za obranu silovanih žena. Jedan slučaj u Osijeku je poznat branjenja interesa silovane osobe, ostali slučajevi nisu poznati našem portalu. Za ove radnje Esma Golubić je dobila veliko državno priznanje, a kada će dobiti kaznenu prijavu ne zna nitko.

Zadnje dvije godine ima primanja 7000 kuna, dok prima volontere koji redovito rade besplatno, zaradila je i mirovinu, ali se na sudu ne može sjetiti kolika je cifra, od grada dobiva njena zaklada  400 000 kuna, a dugove zaklade pokriva grad.

Nakon svih ovih podataka i bezakonja javljaju se pokvarenjaci i prozivaju svjedoke ovog bezakonja “da što imaju protiv silovanih žena?” Tko ih uopće spominje, činjenica je svakako da se njihova muka koristi za svakojake radnje.

Osobe koje proziva umrežena ekipa povezana sa Sliškovićkom neka pogleda imovinske kartice prozivanih i same Slišković.

 Prozvana obitelj Polić Biliško sudjelovala je u mnogim humanitarnim akcijama, besplatno, kćer gospođe Polić Biliško Maruška često je za Mariju Slišković i njenu udrugu prevodila tekstove sa stranih jezika besplatno, bila vodeća u svečanim programima iste Marije Slišković sa majkom, a druga kćer Ivana Biliško Polić svirala je na koncertima za pomoć žrtvama rata (harfa)  naravno sve besplatno opet pomažući našoj Esmi Golubić -Mariji Slišković, dok je Marija Slišković uvijek tvrdila kako nema novaca i da treba skupiti novac za žrtve rata.

 Dom Jelice Sarajlije odiše posebnim skladom, svaki kutak njenog stana brižno je popunjen posebnim detaljima. Vidi se smisao za lijepo i jedan građanski štih. Vrlo nježan, ali odlučan glas dominira prostorom. Jelica je potomak grofovske obitelji što se jasno vidi u njenom ophođenju i sitnim detaljima koji život čine smislenim. Prozvane gospođe i ugledna novinarka Bašić čine sve za branitelje i žive poštenim životom, a od države nisu dobile niti kune,  kamoli stan. Slavna Esma ima poprilično toga za objasniti.

HOP