OTKRIVAMO KAKO SU PUPOVČEVI SDSS-OVCI NASAMARENI I KAKO JE HDZ HTIO SPRIJEČITI POSTAVLJANJE KRIŽA U VRGINMOSTU

0
4127

Prvi smo objavili dokaz o odgovornosti lokalnog HDZ-a u Vrginmostu za promjenu imena Gvozd u Vrginmost, a čiju promjenu je potpisala upravo hadezeovka Marija Idžan. Ali tu nije kraj njezinim spačkama. Na inicijativu braniteljskih udruga toga kraja u centru mjesta je 2013 godine postavljen prekrasan križ u spomen na sve poginule branitelje toga kraja. Taj križ je rak rana lokalnim četničkim banditima i danas.

Kako je do njega došlo? Protiv postavljanja križa su bili lokalni SDP i lokalni HDZ, vjerovali ili ne, dok su branitelji okupljeni oko stranke Zavjet uvjetovali izbor SDSS-ova načelnika postavljanjem ovoga križa, što je potpuno naljutilo lokalnu četničku bandu, koja je od tog trenutka srpskog pulena SDSS-a, načelnika Jovičića prozvala ustaškim SDSS-ovcem. Iako su piskarala srpskih Novosti pisala teške gluposti o tolerantnosti srpske vlasti, radilo se o nečemu potpuno suprotnom.

Kada su branitelji dobili teren od autoprevozničkog poduzeća i uspjeli dogovoriti izradu velebnog križa za samo 12 000 kuna (što je inače Pupovcu jedva dovoljno za jedan ručak), hadezeova lokalna politika prijavila je nadležnoj inspekciji gradnju križa u Vrginmostu.  SDSS je odobrio i napravio cijeli posao oko braniteljskog križa, osigurao izvođača, a lokalni HDZ se trudio srušiti projekt.

Lukavi branitelji saznali su kako gradnja do visine od 4 m ne zahtjeva posebne dozvole i tako je osvanuo križ u Vrginmostu, a da lokalni HDZ nije mogao zakonski organizirati rušenje. Prvotna visina od 5 metara smanjena je tako za jedan metar.

Lokalna HDZ-ovka je nakon postavljanja križa htjela postaviti vijenac pod križ, ali u toj namjeri licemjerka nije uspjela, jer su braniteljske udruge to spriječile. Zamalo je križ i stradanje branitelja u ratu ispala prčija pojedinaca, ali samo prisebnim radom branitelja križ je postavljen. Niti policija nije pokazala neku suvislu svrhu i ispitivala je branitelje oko postavljanja križa, umjesto da je pronalazila ilegalne tvrtke po općini i laboratorije droge. Kako doznajemo, lokalni HDZ je nagovarao Hrvate tog kraja da glasaju na izborima za SDSS, te da tako spriječe lokalnog neovisnog kandidata Stjepovića, inače veterinara, da pomrsi ustaljenoj političkoj kaljuži da se razvodni. Komunisti s hrvatske i srpske stranke glume četnike i ustaše, a zapravo su samo komunistički uhljebi. I danas je tako u Vrginmostu. Perspektive nema jer uporišta drže komunisti.

Zanimljivo, od kada je HDZ ovladao županijom i Žinić preuzeo vlast od Marine  Lovrić, nekadašnji prvi četnik ovoga kraja Boro Rkman je iz neuglednog preseljen u velebni ured, a stopiranje njegovih govorancija na županijskoj skupštini od strane tada glavnog čovjeka skupštine Solde je prestalo pa lokalni pobunjenik i četnik živi ko bubreg u loju, laprda po skupštini i glumi malog Pupovca…

HOP