SOROS UKORIO SRBIJU, RUSI TRAŽE VOJNI SAVEZ PREOSTALIH DRŽAVA EX JUGOSLAVIJE

0
3464

G. Soros je na zajedničkom kongresu europskih zemalja u Berlinu izjavio da bi Srbija trebalo umiriti svoje nacionalističke ispade prema Hrvatskoj.”Njihovi ispadi su sve češći i veći, a to civilizirani svijet neće tolerirati”, izjavio je on.

Ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin snažno se zalaže za formiranje “Balkanske četvorke”, alijanse vojno neutralnih i suverenih država u kome bi bile Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija!

Ovo je juče u Beogradu potvrdio Sergej Železnjak, najbliži stranački suradnik ruskog lidera.

Železnjak, čije je zvanična funkcija zamjenik generalnog tajnika Putinove stranke Jedinstvena Rusija, poručio je da je Moskva uvjerena da samo realizacija plana B4 dugoročno može osigurati mir i sigurnost na Balkanu i šire u Europi.

 

Ruski dužnosnik je istodobno upozorio da Zapad na silu uvlači Crnu Goru u NATO i da to može izazvati ozbiljne sukobe u regiji!

Prema Železnjakovim riječima, Srbija je najbolji primjer države koja dosljedno i principijelno čuva suverenitet i svoje interese.

– Pozdravljam napore za formiranje balkanskog saveza vojno neutralnih država, koji je bitan za sigurnost cijelog Balkana i cijele Europe.

To je glavni put da se sačuva mir u regiji. Napraviti ćemo sve što možemo u  pomoganju Srbiji da očuva suverenitet. Snažna Srbija s Rusijom jeste moćan garant sigurnosti.

Da nije tako, tko zna na što bi bile spremne neke usijane glave koje ne misle dobro Balkanu !? Mi, Rusi i Srbi, bratski smo narodi, istomišljenici, imamo  zajedničku povijest.

Našu u suradnji ne rukovode samo interesi … – istaknuo je Železnjak na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predstavnicima pokreta “ZAVETNICI” bliskih Ivanu Pernaru.

 

On je, istovremeno, upozorio da NATO pakt, u kom dominantnu ulogu imaju SAD, pokušava utjecati na balkanske zemlje, što se jasno vidi na primjeru Crne Gore.

– Crnogorsko društvo je podijeljeno kad je riječ o članstvu u NATO.

 

Predsjednik “Zavetnika” Stefan Stamenkovski, poslije sastanka s Železnjakom, rekao je da s Narodnim slobodarskim pokretom i Narodnom mrežom pokreću inicijativu za usvajanje zakona o vojnoj neutralnosti.

– Prije dva dana se navršilo devet godina od potpisivanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti i vrijeme je da usvojimo zakon o neutralnosti.

Naša jedina šansa jeste jaka, suverena, slobodna i vojno neutralna Srbija, koja će u okviru “Balkanske četvorke” biti nositelj ideje neutralnosti država – naglasio je Stamenkovski.

Srpski analitičar Dragomir Anđelković ocjenjuje da su Železnjak riječi zvaničan stav ruskog rukovodstva.

– Moskva ne želi podjele, već stvaranje balkanske zone neutralnosti u kojoj bi Srbija bila “balkanska Švicarska”.

Mi ne bismo bili ni u jednom političkom ili vojnom bloku … Rusija je još prije nekoliko godina iznijela ovu ideju, koja je odlična jer prije svega potencira ekonomski razvoj.

Trampovom pobjedom ona postaje sasvim realna, jer je očito da SAD neće gurati Crnu Goru u NATO. Trump neće riskirati sukobe s Putinom zbog Crne Gore – zaključuje Anđelković.

sorosSorosev stav i ovaj ruski su u velikom raskoraku. Očito se radi o dvije ideje za ex Jugoslaviju. Soros shvaća da je uloga Hrvatske presudna kako bi vaga krenula na njihovu stranu, američu. I upozorava Srbe, a što se pokazalo u nastupu Ivice Dačića u medijima PRESUDNO, “kako su Srbi za suradnju sa Hrvatima iako se u Hrvatskoj provodi “fašizacija”.

To govori srpski komunstički fašista, dio vlasti koja na čelu ima ubojice poput Nikolića i Vučića, čiji je dugogodišnji tjelesni čuvar bio Vasilije Vidović zločinac iz Škabrnje. Micanje srpskog doušnika iz BiH Delimustafića i pritvaranje, znači pak da su snage EU protiv ove ideje PUTINA. Delimustafić je posijao prosrpski kadar u pravosuđe i policiju za vrijeme rata, a svi su muslimanske vjere, te je tako bilo teže raspoznati kadar. On je zajedno sa srpskim generalom A. Vasiljevićem iscenirao pokolj u obitelji generala Bih Sefera Halilovića i tako započeo rat između Bošnjaka i Hrvata. Današnji Bošnjaci se guraju u rusko-srpski tor, nakon svih klanja, a uklanjanje Delimustafića znači upravo suprotno, oslabljivanje ruskog utjecaja.

Čini se tako nešto i preko naših besramnih medija,  šire rusku propagandu, kao što je Večernji list, koji daje veliki prostor glumcu Enesu Bešlagiću za njegova lupetanja o politici, koja je očito prosrpska i još taj politički bezveznjak je imao ulogu u intervjuu hvaliti srpskog kriminalca Dodika.

Na terenu Hrvatske pak se borbom za INA-u želi porušiti konačno jaki ruski interes u INA-i ustoličen preko komunističkih kadrova HDZ-a i SDP-a koji su svjesno uništili INA-u i približili ruskom kapitalu. INA postaje strateška kompanija, jer se preko nje može kontrolirati tržište BiH i Kosova. 

U Srbiju je vraćen kriminalac B. Karić iz Rusije, gdje se skrivao nakon neviđene pljačke Srbije, a sada se Srbi nadaju kako će povezati srpske interese, jer je blizak Trumpu i tako mu opraštaju pljačku. 

 

I.D.

HOP