20 godina radnici čekaju plaće, Trgovački sud takvo stanje podržava, a pljačkaši su i dalje u vrhu vlasti!

0
2427
Radnici Montmontaže Libija d.o.o. opet su opljačkani od vlastite države nakon godina sudovanja i borbe da im se plate zarađene plače; opet su izigrani.
Vjerovali su u pravnu državu,dobili su pravomočnu presudu i opet ostali na vjetrometini :

Unatoč apelu i vapaju radnika za pomoć u nastojanjima da se zametnu tragovi krađe iz 1994 godine, Trgovački sud u Zagrebu i stečajni upravitelj uz pomoć Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje odlučili su da se zaključi nagodba kojom će Montmontaža d.d. iz Zagreba ošteti radnike i državni proračun za čak 23 milijuna kuna.

Naime, kako je danas objavljeno na oglasnoj ploči Trgovačkog suda, sudac je zaključio kako je na jučerašnjoj skupštini vjerovnika prihvaćen 5 prijedlog nagodbe i to gotovo isključivo putem predstavnice HZMO-a. Iako stečajnu masu čine 111 radnika sa svojim PLAĆAMA I DOPRINOSIMA, isti se po 6 put nisu mogli pojaviti u Zagrebu na dan 28.12. iz razloga što se radi o starijim ljudima koji nemaju plaće i već ih je sud dovoljno iscrpio dolascima na skupštine na kojima nije ništa odlučeno, međutim gospođi iz HZMO.a, nije bilo teško prošetati se do Petrinjske i tako zapečatiti sudbinu ljudi koji od 1994 nemaju riješen svoj mirovisnski i zdravstveni status.

Stečajni sudac, stečajni upravitelj i predstavnica HZMO-,a (koja je gotovo sama glasala za navedeno) odlučili su da je samo 4.5 milijuna kuna tražbina od ukupno 35 milijuna dovoljno da se oštete radnici i proračun RH.
Vjerovnici sa juga,
Mladen perišić
Borislav Marić
Miše Ranko
Marko Turić
Stahović Ivan
Mamut Božo
Blaž Mamuza
Deković Frane
Kelava Ivan
Kako je sve moglo izgledati za Montmontažu da nije bilo pljačke?
Prema uvaženom stručnjaku Darku Majiću Montmontaža i Ina mogle su godinama biti vodeće kompanije u Libiji, koja je gajila gotovo najbolje odnose sa naom zemljom i povjerenje prema Hrvatima je bilo neizmjerno. Libijci su poznati da svoj biznis baziraju i na procjeni ljudskih karakteristika i nekada je to presudnije od velikih kompanija. Ipak naše neokomunističko vodstvo odlučio je opljačkati Montmontažu, 20 godina varati radnike za isplatu plaća.
Već osmišljeni projekti potpuno su napušteni, a bogaćenje pojedinaca pljačkom INA-e i Montmontaže dovelo je do potpunog urušavanja gospodarstva.
Umjesto razmjene od 300 milijuna dolara  između Libije i Hrvatske, upropaštene su tvrtke zbog interesa pojedinaca, prepuštanja Libije kao izvora novca trećim zemljama i tako je izdan interes vlastite zemlje.
HOP