Održana tribina zašto je nastao Ustaški pokret

0
5867
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U subotu 07. siječnja 2017. godine,  Autohtona – Hrvatska stranka prava je u Zagrebu održala javnu tribinu pod nazivom „ Zašto je nastao Ustaški pokret „ , povodom  88. obljetnice osnutka pokreta  07. siječnja 1929. godine.

Na tribini su govorili Nikola Lukić, Branimir Petener i Dražen Keleminec.

Dražen Keleminec rekao je da je 01. prosinca 1918. godine uspostavljena Kraljevina SHS. Kraljevina SHS nije imala Ustav , a kralj je sastavljao Vladu. Hrvatski narod nije odlučivao o tom savezu već je nasilno ušao u tu novu državu.

Dana 05. prosinca 1918. godine hrvatske jude i peta kolona okupila  se na Trgu bana Josipa Jelačića u čast novoj državi , a između ostalog moglo se čuti i brojne protuhrvatske parole.

Hrvatski narod nazadovoljan činom da je Hrvatska predana Beogradu i Srbima isti dan organizira kontra  prosvjed  i kritizira  Kraljevstvo. Po zapovjedi komesara zagrebačke policije Grge Angjelinovića na nekim od kuća na Jelačićevom trgu postavljeni su vojnici koji su zapucali iz strojnica na prosvjednike. Tom prilikom ubijeno je 13 , a  ranjeno 17 ljudi. Grgo Angjelinović koji je naredio krvoproliće je stric od današnjih  orijunaša braće Zorana i Vesne Pusić.

Da  se provodi velikosrpska politika prema Hrvatskoj vidjelo se 12. studenog 1920. godine kada je u talijanskom gradiću Rapalu potpisan Rapalski ugovor između Kraljevine SHS i Kraljevine Italije kojom   Dalmacija i Rijeka  pripala  Italiji.

Glavni pregovarači na strani Kraljevine SHS bili su premijer Milenko Vesnić, ministar vanjskih poslova Ante Trumbić i ministar financija Kosta Stojanović.

Ugovor između Kraljevine SHS i Kraljevine Italije nikada nije razmatran u Narodnoj skupštini već je dana 26. lipnja 1921. godine ozakonjen bez parlametarne rasprave, a godinu dana kasnije potvrđen kraljevom odlukom.

Hrvatski komunisti otimanje Dalmacije i Rijeke pripisivali su Anti Paveliću i NDH i tako lažima pridobivali neuk Hrvatski narod. Ante Pavelić i Ustaše nisu prodali Dalmaciju i Rijeku već su je upravo  vratili u teritorij Hrvatske 1943. godine.

Uspostavom Velike Srbije nazivajući je Kraljevina SHS,  Hrvatski narod je teroriziran , a po Hrvatskoj su četnici posvećivali svoje četničke zastave. Velikosrpska mržnja očitovala se 20. lipnja 1928. godine kada je u Narodnoj skupštini u Beogradu član Radikalne stranke Puniša Račić pucao i ubio Stjepan Radića, Pavla Radića, Đuru Basaričeka, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

Srbi  sve više teroriziraju Hrvatski narod i 06. siječnja 1929. godine srpski Kralj Aleksandar uveo je diktaturu, ukinuo Vidovdanski ustav, raspustio Narodnu skupštinu, zabranio političke skupove i  rad stranaka i sindikata.

Reakcija na 06. siječanjsku diktaturu dogodila se već idući dan 07. siječnja 1929. godine kada je u Zagrebu tajno osnovana Ustaška hrvatska revolucionarna organizacija.

Ustaše i ustaški pokret nastao je i jačao na represiji  i teroru koji je nad Hrvatima provodio velikosrpski  režim. Ante Paveliću i ustašama jedini cilj  bio je osnivanje samostalne hrvatske države .

Srpskom  teroru uzvratilo se atentatom  na Kralja Aleksandra u Marseillu u 16, 20 sati , kada ga je ubio Vlado Kerin iz VMRO-a . Suradnici Vlade Kerina,  Mijo Kralj, Ivan Raić i Zvonimir Pospišil  uhićeni su i osuđeni na doživotni zatvor. Mijo Kralj i Zvonimir Pospišil zbog teških uvjeta u Francuskom zatvoru umrli su , a jedino je Ivan Raić oslobođen 1941. godine. Ivan Raić umire 1943. godine i pokopan je uz najviše počasti na Mirogoju u Zagrebu.

Komunisti i Srbi nakon završetka drugog svjetskog rata ponovno provode velike zločine nad Hrvatskim narodom. Upravo je komunističko – srpska Jugoslavija bila totalitarna i zločinačka država.

Unuci i sinovi tih zlotvora i danas ponovno pokušavaju prikazati ustaše kao zločince, a Hrvatsku državu  kao fašističku i ustašku, a Domovinski rat kao zločinački.

Sve je to dio velikosrpske politike, sve je to planirano iz Beograda. Naš zadatak  je da obranimo povijesne istine i pokušaj novog osvajanje Hrvatske od četnika .

Upravo je velikosrpska i komunistička politika bila genicidna i usmjerena protiv Hrvatske države. Danas nam  sinovi i unuci tih zlotvora žele zabraniti naš povijesni pozdrav Za dom spremni. Žele nam zabraniti da smo spremni braniti svoj dom i domovinu.

Velikosrbima na čelu sa Vojom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem , komunistima i hrvatskim judama poručujem da im to neće  uspjeti i  ako zakonski zabrane naš pozdrav, a povijesnu istinu ne mogu izbrisati .-napisao je Dražen Keleminec