A.Bašić optužena za ratne zločine u BiH je ratovala kao dio Armije BiH, a ne HVO-a!

0
3996

…muškarcima je rezala penise. Navodno zato što su je zamalo silovali srpski vojnici. MORH tvrdi da nije na popisu branitelja. Sakrila se u Americi, dok je nije pronašao FBI. Ovih će je dana isporučiti Bosni – napisao je Jutarnji početak priče o Azri Bašić. Jutarnji tvrdi da je Bašićeva ipak članica “nepostojeće postrojbe HVO-a”. Ne postoji postrojba, ali prema novinarima Jutarnjeg. nepostojeće se može prikazati kao hrvatsko. Specijalni rat je definicija ove laži.

BIVŠA pripadnica Hrvatske vojske, 56-godišnja Azra Bašić, prije nekoliko je dana izručena u Bosnu i Hercegovinu iz SAD-a.

Srpski Blic prenosi stravična svjedočanstva o zlodjelima Bašić koja su ispričali svjedoci njezinog “operiranja” nad Srbima u Derventi – tvrdi srpski Index.

Nedugo kasnije laži srpskog Indexa su malo drugačije, Azra Bašić više nije pripadnica HV-a, već HVO-a;

“TUŽITELJSTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Azre Bašić, koja je nedavno izručena iz SAD-a zbog sumnji da je počinila strašne ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Dervente 1992. godine.Optužena se tereti za počinjene ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Dervente tokom 1992. godine.

Optužena se tereti da je, u svojstvu pripadnice HVO-a na području Dervente, postupala protivno odredbama ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, navodi se u priopćenju.”

Istražili smo za vas pravu istinu o ženi Azri Bašić, u SAD-a zvanoj Issabell, koja do nedavno živjela u gradu Stantonu. Prema našim saznanjima, Azra Bašić je uistinu bila silovana u BiH. Osveta srpskim vojnicima je bila njezina odmazda nad srpskim vojnicima zarobljenima u Bosanskoj Posavini. U rat je otišla iz Rijeke dragovoljno. Azra Bašić je ratovala pod Armijom BiH. Armija BiH kupila je svoje dobrovoljce u Zagrebu, Karlovcu, Jastrebarskom i u Rijeci.

Jedinica u kojoj je bila Azra Bašić pridodata je tzv. Hanđar diviziji, za koju pak prosrpski mediji tvrde kako se radi o MUP-u iz Siska, a radi se o muslimanskoj jedinici koju je vodio Ekrem Mandal, musliman iz Labina. Iako ime Hanđar divizija zvuči izuzetno značajno (postrojba od 10000 ljudi), radi se tek oko stotinjak vojnika pod zapovjedništvom ovog Labinjana, koji je pak prikupljao muslimane u Sisku. Ova postrojba veže se za neka zlodjela u Sisku tijekom organizacije same jedinice, te u lipnju 1992. ista jedinica prelazi u Bosansku Posavinu.

Armija BiH imala je sporazum s Hrvatskom da se njihove jedinice opreme i organiziraju u Hrvatskoj, na području Karlovca, Zagreba, Jastrebarskog i Makarske (Baška voda) te nakon toga prebace u BiH-u. Jedinice Armije BiH imale su hrvatske oznake do granice, a nakon prelaska granice mijenjaju oznake.

Jedna tako obučena jedinica prebačena je i na Igman, pod zapovjedništvom Zulfikar Ališpago Zuka, pravim imenom Suad Alić, rođen 1960. godine u Novom Pazaru, u naselju Potoku, ulica Gornji Aleksinac bb. Uvežen je s mafijašem Ljubom Zemuncem. On je bio na obuci u Baškoj vodi, kod Nijaza Batlaga, lažnog imena Mate Šarlija Daidža. U Makarskoj je bio i Naletilić Tuta. Uglavnom, vrlo rijetko je netko od njih imao pravo ime.

HOP