SABORSKI BOLESNICI: SAUCHA disleksija i disgrafija(‘potpisna bolest’),Petrov vid, Plenković anemija (bolesti vojnog roka)…

0
3068

PRIZIVANJE U POMOĆ DISLEKSIJE I DISGRAFIJE

 

Čitam neki dan Vlada RH na sjednici,  je razmatrala Prijedlog programa provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Prijedlog hvale vrijedan to je sigurno!

No, draga Vlado RH, što je sa ostalim stanovnicima Lijepe naše? Ponajviše me tu zanima, što je sa ljudima koji nas predstavljaju u lokalnoj upravi i samoupravi, ali isto tako i u zakonodavnoj vlasti. Zašto obavezni pregled, ma kako se on zvao, nije sastavni dio procedure koju svaku budući načelnik, gradonačelnik ili župan prolaze prije kandidature, a isto tako procedure prije kandidature za saborske zastupnike, ali i eventualno potencijalne najbliže suradnike i ministre. Vjerujem da su MOST iznenadili rezultati izbora 2015. godine, pa su stoga mahnito trčali od vrata do vrata i pozivali i znane i neznane da im budu kandidati za ministarske i ine pozicije. Kada tu nisu imali baš previše sreće, prevladao je „rodjački“ sindrom, pa su nam tako MOST-ovci dali do znanja da nema pameti već one iz Metkovića i okolice. Bravo! Pa, vi opet glasajte za njih!

Zabavljaju nas naši dragi političari iz dana u dan. Što svojim neprimjerenim ponašenjem u Saboru, što međusobnom komunikacijom, što dnevno-političkim zbivanjima na otkrivanju ispalih kostura iz ormara bivše vlasti!

Zabavljaju nas naši dragi političari! Ali nažalost, obično nakon njihovog zabavljanja, nama malima, obično se plače, mučnina nam je, ne znamo ima li smisla opet tugaljivo gledati prema koferu, spremljenom u dnu sobe! A onda opet u glavi zazvoni tekst i pjesma „Tvoja zemlja“, pa zaiskri suza, pa ne gledaj prema koferu.

Sramotno, no istinito! Pa nama malima Hrvatska je u krvi, suzi… A u čemu je vama dragi političari? U onoj figi koju držite u džepu!

Eto, sva sreća pa optužili Tomislava Sauchu za NOVCE otuđene iz Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića. Sreća, pa da! Od četvrtka navečer zabavljali naši političari i sebe i nas. Skidanje imuniteta saborskom zastupniku, a istovremeno glasanje povjerenja ministru Barišiću. U svom znanom stilu, nastupaju stranačke uzdanice udaraju jedni na druge, samo kako bi nas uvjerili da su oni iz druge političke stranke manje „jamili“, pa su stoga i bolja buduća nit vodilja Lijepe naše!

Pratimo mi tako petak od jutra sva zbivanja vezana za nestanak pola milijuna kuna iz Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića. Tomislav Saucha spakirao stvari u sportsku torbu, pa s noge na nogu, mirno i staloženo, kao da će na time-building! SDP-ovci u šoku, s gnušanjem se odriču bivšeg stranačkog kolege i prijatelja, HDZ-ovci likuju, MOST-ovci taj „treći bezgrešni put“ napuhani ko baloni za dječji rođendan!

A onda opet iznenađenje! Taj dječak iz Nigdjezemske dragi Ivan Pernar! Dok su svi uvjetno rečeno na jednoj strani, on po svom znanom običaju tuče u drugu stranu! Tako će čak zavapiti i opomenuti dragog druga Tomislava da je malo „jamio“, trebao bi više, ovako neće guliti krumpire, vjerojatno će ipak u zatvor. E moj dragi Pernaru, ti si tipični primjer saborskog zastupnika koji je zaista nužno prije kandidature morao obaviti makar sistematski pregled! No, nisi jedini!

U jeku kampanje za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka ili kako god se to zvalo, mi obični smrtnici saznamo poražavajuću činjenicu. Naši dragi političari iz razno-raznih razloga nisu služili vojni rok! Bravo dečki svi redom! Tako jedne novine navode kako ministar Ante Šprlje i predsjednik Sabora RH Božo Petrov nisu bili u vojsci zbog problema sa vidom, Tomislav Čorić je oslobođen, tu su još Oleg Butković, ali i Davor Ivo Stier. No, dragi moji Hrvatice i Hrvati, to nije sve. Naš premijer Andrej Plenković, oslobođen je služenja vojnog roka zbog anemije! Ma nemoj molim te! Pa anemiju ima skoro svako žensko čeljade jedno mjesečno, od „tinejđerske“ dobi, pa do kasnih 50-60 godina! No, anemija našeg dragog premijera nije spriječilo da se hvali sportskim djelovanjem. Za to mu nije smetala anemija! Sam premijer navodi kako ga to ne sprečava u obavljaju poslova premijera! Zašto sva ova gospoda redom nisu obavila liječničke preglede i zašto mi ne znamo za njihove „bolesti“. Gospodo javne ste osobe, javnost ima pravo znati sve o vama i dužni ste nas s tim upoznati.

Tomislav Saucha za kraj. Dragi gospodine, zadržite to malo dostojanstva koje vam je preostalo i stisnite zube, jer ukoliko niste krivi nemate se za što bojati. Isto tako, ako ste i krivi, svako mora stajati iza onoga što je napravio. Vidite kako bi bilo lijepo da ste i sami obavili sistematski ili liječnički pregled! Prije stupanja na dužnost javnost bi bila upoznata sa vašima „bolestima“ disleksijom i disgrafijom /to vi kažete!/. Agatu Christie disleksija nije spriječila da postane sjajna spisateljica. A koliko znam nije dragi druže Saucha, ni tebe disleksija i disgrafija javno mučila do evo neki dan. Završio si Pravni fakultet, stranački se jako angažirao, postao i lijeva i desna ruka Zorana Milanovića, a onda si odjednom shvatio, da si bolestan! Samo da se razumijemo disleksija je stanje, ali ne bolest. Tako tvrde stručnjaci; pa nemam razloga ne vjerovati im. Po informacijama koje se mogu pročitati iz medija, u pitanju su nestala financijska sredstva u iznosu oko pola milijuna kuna. Zaista, dragi Saucha, imao si ti veliki problem. Kada prvi puta nisi znao koliko si nabrojao, morao si to navodno ponoviti još 117 puta! Dragi pravniče, kao akademski građanin ove naše lijepe zemlje totalno si zabrljao! Ali zabrljali su i oni oko tebe, jer oni sigurno nemaju problema sa disleksijom i disgrafijom, mogli su paziti na tebe i brojiti umjesto tebe. Ups, možda se i varam, možda su svi u istom stanju! A što ako imaju problema s vidom?

Anđelko Jeličić