SDP-eov nekadašnji ministar rada Mrsić krvavo zarađivao na lijekovima najteže oboljelih nabijajući ogromne marže

0
6070

Priču o Mirandu Mrsiću  donedavnom ministru  rada i mirovinskog sustava   u čijem resoru je bila skrb za umirovljeničku populaciju i koji stalno lije “krokodilske suze” nad najranjivijim i najnezaštićenijim kategorijama hrvatskih građana i iste brani od aktualne “socijalno neosjetljive pseudo vlade HDZ-a” počinjemo činjenicom da je naš izvor na više ključnih adresa dostavio cijeli ovaj slučaj  njegovog korištenje položaja i ovlasti, a koji je skroz je zataškan, pa iz toga razloga objavljujemo nekoliko dokumenata u vezi istog.

 Naime ovaj gospodin je koristeći povlašteni politički položaj za vrijeme Račanove vlade osigurao ekskluzivitet odnosno monopolnu poziciju prema HZZO-u te je još 2003. godine preko svoje žene dr. Dijane Šucbah Mrsić i osnovao firmu za promet lijekovima za rijetke bolesti.IMG_0183

Poslovao je tako da je na dobivane cijene besramno kalkulirao od 100% cijene,  pa je višestruko veću maržu  naplaćivao posredstvom HZZO-a od nezaštićenih nesretnika, a što je rezultiralo dobiti ove tvrtke (od svega 14 zaposlenih) od 50% pa i više u ukupnom prihodu.

Godišnje je stavljao u svoj džep i preko 1 mil. EUR-a krvavog novca izvučenog iz džepova hrvatske sirotinje. Najzanimljivija je stvar da ova tvrtka duguje HZZO-u desetak milijuna kuna iako je ona dobavljač ljekova za HZZO pa tako imamo jedinstven slučaj u poslovnoj praksi da dobavljač duguje kupcu sredstva.
Prošle godine tvrtka se prodala  grupi Shire Pharmaceuticals Irska, a dr. Diana Šucbah Mrsić je i dalje ostala glavna osoba u istoj pa se s razlogom ostavlja sumnja da je cijela operacija prodaje obavljena kao krinka za nastavak daljnjeg izvlačenja novca iz Hrvatske.

U privitku su linkovi na Poslovnu Hrvatsku

Dio izvješća ..
http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/pSubjektTrazi.do

A evo poslovanja u 2011. Godini

http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/pSubjektTrazi.do

Biljeske_uz_financijske_izvjestaje_2014_MB01778056