Srpskim dokumentom iz Adelaide 1985. godine Srbi žele promijeniti ime Zagreba u Savingrad

0
9760

Još 1985. godine u Srpskom glasniku, pisanom u Australiji, lokacija Adelaide, glavni grad australske države Južna Australija,Srbi pretendiraju na hrvatski prostor.

Urednik ovog novinskog glasnika Srba Rade Dobrivojević pustio je u opticaj tekst koji je na istoj liniji kao Miloševićev plan uništenja Hrvatske.  Godina  1985. i nešto kasnije  zagrijava se velikosrpski projekt preko jogurt revolucije. Očito je cijela velikosrpska klika po svijetu znala što se sprema u Srbiji i tadašnjoj Jugoslaviji.

U tekstu su najzanimljiviji dijelovi kako glavni grad Hrvatske treba prebaciti u Varaždin, odvojiti katoličku crkvu od Vatikana i napraviti hrvatsku katoličku crkvu sa sjedištem u Mariji Bistrici, a srpska šovinistička politika smatra da Hrvata ima tek na području Karlovca, Koprivnice, Varaždina i Zagreba. Zagrebu prema šovinističkoj srpskoj politici treba promijeniti ime u Savingrad.

Prema ovim uputama Hrvatima treba dati plemensko-manjinska prava sa zabranom služenja vojske 50 godina. Zanimljivo da baš danas traje rasprava da li vojni rok ili ne, a koji su ukinuli komunisti na ovoj pročetničkoj liniji u vrijeme vlade Ivice Račana.  Prosvjede i pobune protiv vojne obuke kreću od prosrpskih udruga predvođenih Srbima.Zabrana služenja vojske u ovom dokumentu je očito ideja kako Hrvate učiniti manje sposobnim za oružanu akciju.

HOP