Samoborska fašnička republika ne smije ismijavati kradljivca autoradija Beljaka

0
2483

U Samoboru je proglašena fašnička republika. Maškarijada sa svih strana. Dobra muzika, lijep ambijent, samoborske kremšnite, pijača i klopa. Ove godine ima znatno manje posjetitelja nego prijašnjih godina na prve dane fašnika.

beljak kreleU gradu je postavljeno i znatno manje štandova nego prijašnjih godina, neki zanimljivi obrtnici ove godine su odustali od svoje prezentacije proizvoda u Samoboru. Prijašnjih godina bila je velika gužva oko štandova, parking  je bio prepun, dok ove godine sve je u manjem obimu. Narod očito nema novaca, a mnogi su obrti pred izdisajem i ne mogu si priuštiti prezentaciju u Samoboru dok im porezne gulikože sjede nad vratom. Čak i maske nisu više toliko inventivne kao nekada. Psihomodo pop i Colonia svakako nisu razlog manjem posjetu fašniku. Prijašnjih godina nakon takvih koncerata maškarani su lutali ulicama grada, kafićima cijelu noć, teško se moglo pronaći stolicu više…ovih dana to nije neki problem.

Fašnik je poznat i po ismijavanju naših političara. Vrlo duhovito crtežima i dosjetkama fašnička republika ismijava sve političare osim jednog…kradljivca autoradija. Beljaka. O njemu niti riječi. Samoborski kradljivac i samoborski gradonačelnik nikome ne smije biti nadahnuće. Smijeha smije biti ,ali ne na njegov račun…još uvijek smrdi komunizam iz svih uglova, pa tako i ovaj fašnik pazi kome se bu zameril.

 

HOP