Arhiepiskop Aleksandar dobio dokument za revitalizaciju Hrvatske pravoslavne crkve!

0
11479

Arhiepiskop Aleksandar nakon četri godine borbe uspio je dobiti danas rješenje o udruzi Hrvatske pravoslavne zajednice kojoj je cilj i zadatak revitalizacije hrvatske pravoslavne crkve, što stoji u statutu HPZ-a. Put do ovog rješenja je bio dugačak.

cilj

Mnogi su nudili pomoć arhiepiskopu Aleksandru, davali novce za obnovu hrvatskog pravoslavlja, ali ljudi oko arhiepiskopa uzimali su taj novac u svoj džep i tako mu zapravo naplaćivali krov nad glavom, hvaleći se kako su to činili za njega besplatno. Tek zadnja pomoć pristigla iz Australije došla je u njegove ruke. Gotovo sramotno pojedinci su ovako značajnu ličnost iskorištavali za svoje uske interese dok je arhiepiskop vjerovao u ljudsku dobrotu. Ali nikada nije odustajao. Želio je nastaviti gdje je svećenstvo HPC stalo 1945. godine.germogen

Nakon dolaska zločinačkog režima Josipa Broza na čelo Jugoslavije kompletno svećenstvo HPC-e je poubijano s obrazloženjem da su remetili sklad srpskog naroda. Nekome ni danas nije bilo drago da u svojoj nakani Aleksandar uspije, pa su ga razvlači godinama i svojim lažnim obećanjima željeli mu ubiti svaku nadu. Nevjerni komunisti ne razumiju božje poslanje i vjeru koju je Aleksandar imao, a o hrvatskoj povijesti zna više nego mnogi akademici, te predlažemo da pogledate na našem portalu kako je arhiepiskop Aleksandar razgolio srpsku crkvu.

-Jako sam sretan zbog ovog događaja. U ruci držim papir koji mi omogućuje revitalizaciju Hrvatske pravoslavne crkve. Nakon godina obećanja i lažnih nada mogu zahvaliti  timu HOP portalu i njihovoj svesrdnoj pomoći oko ovoga rješenja. Od pravne do stručne pomoći oko interneta napravili su oni. Zahvaljujem glavnom uredniku Igoru, dragom Tomislavu i magistrici Ingrid Runtić. U suradnji sa njima izaći će uskoro i stranica portala Hrvatske pravoslavne crkve. Želim da nam se pridruži što više vjernika u zemlji i van zemlje, Hrvati pravoslavne vjere konačno imaju svoga arhiepiskopa koji kreće u obnovu crkve. I na to sam posebno ponosan, jer biti na čelu hrvatskog pravoslavlja je posebna čast znajući veličanstvenu povijest hrvatskog naroda.-izjavio je danas za naš portal arhiepiskop Aleksandar.

Igor Drenjančević

HOP