Dobio otkaz u nogometnom klubu na komunistički način: Govorio o neisplaćenim plaćama i dao intervju nepodobnom mediju

0
4208

RODITELJI više od tridesetero djece iz nogometne škole Libertas iz Novske održali su press konferenciju ispred lokalne osnovne škole kako bi upozorili na skandalozno ponašanje predsjednika NK Libertas, koji je ujedno i dogradonačelnik Novske. NK Libertas je ostao bez sve djece u kategoriji prstića i limača te cijelog izvršnog odbora kluba, a sve zbog, kako tvrde, neopravdanog otkaza omiljenom treneru.

Kako to obično biva u domaćoj nogometnoj močvari, u lokalni klub uplela se politika te lokalni moćnici čija je samovolja ovaj put podigla lokalnu zajednicu na noge.

Mario Milašinović je nogometaš i trener iz Novske. Donedavno je bio voditelj škole nogometa i član Izvršnog odbora NK Libertas iz Novske koja igra u međužupanijskoj ligi. Predsjednik kluba Vedran Mihaljević, inače dogradonačelnik Novske, uručio mu je otkaz uz objašnjenje da je prekršio disciplinski pravilnik. Milašinović tvrdi da ne samo da to nije istina, već je Izvršni odbor kluba stao na njegovu stranu, kao i roditelji četrdesetak djece koja su iz protesta ispisana iz kluba.

Milašinović je bio trener nogometne škole, ali i nogometaš prve momčadi Libertasa te član Izvršnog odbora. Posljednje tri godine vodio je i igraonicu u sklopu kluba, sve je funkcioniralo bez problema, priča nam: “Ne znam što se dogodilo, predsjednik nema hrabrosti reći. Svi su zadovoljni s mojim radom, roditelji i djeca, samo on ima problem. A ostao mi je dužan četiri-pet plaća”.

Objasnio nam je pozadinu priče: “Počelo je prije godinu dana, a završilo poslije Nove godine kada smo došli na Izvršni odbor. Trebali smo podnijeti izvješće o održanom zimskom turniru i prihodu s turnira, a kroz točku razno je meni dao otkaz na svim funkcijama. I s mjesta igrača i trenera i voditelja škole, sve! Izvršni odbor mu je rekao da to tako ne može, on je rekao da sam se ogriješio o disciplinski pravilnik, a IO je rekao da nema pravo to napraviti po statutu. Da sam se ogriješio, prvo bi o tome odlučivala Disciplinska komisija, a onda bi išlo Izvršnom odboru na glasovanje. IO se nije složio, a kada smo se ponovo našli, on je nastavio raditi po svome, protiv statuta”.

Vlado KlasanVedran Mihaljević

Dobio otkaz jer je psovao treneru, pričao o neisplaćenim plaćama i dao intervju nepodobnom mediju

Što mu se stavlja na teret? “Kažnjen sam zbog psovanja trenera i suigrača, jer sam roditeljima pričao kako mi nije isplatio plaću i jer sam neovlašteno dao intervju za Novska.in, portal s kojim iz političkih razloga predsjednik kluba ne surađuje i ne komunicira).

Kako doznajemo, Mihaljević je zabranio igračima da daju izjave za spomenuti portal još prije tri godine kada su počele prve nesuglasice tog medija i nove gradske vlasti. Prije četiri godine, kada su se vodile političke borbe za Libertas, Novska.in je detaljno pratio politička previranja, što se nije svidjelo vodećim ljudima grada koji, kažu nam upućeni, imaju jak utjecaj na lokalne medije. I Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo je početkom godine na cenzuru na lokalnom radiju koji je blizak gradonačelniku.

“Čitav život sam u sportu, pošteno radim. Od 40 roditelja, da su podijeljeni, razumio bih, ali ljudi su jednoglasno stali iza mene. Niti jedan roditelj nije meni iskazao nepovjerenje, a sva djeca su zadovoljna. Sada taj klub više nema tri kategorije, svi su otišli iz kluba i upisali se u novi klub. Nadali smo se do kraja da će se nešto promijeniti. Svu djecu smo registrirali u novom klubu, zvali smo županijski NS da nam dopusti registraciju, maksimalno su nam izašli u susret i zato im hvala”, zaključio je.

Važno je dodati i da je Mario Milašinović s mlađim kategorijama ostvarivao neočekivano dobre rezultate u županijskim natjecanjima. Predstavnik roditelja Dalibor Bilandžija objasnio je da odlaskom njihove djece klub gubi čak 120 000 kuna koje na temelju njihovog članstva dobiva od Zajednice sportskih udruga Grada Novske. Najbolnije je za Libertas što je ostao bez cijele dvije generacije mladih sportaša koja će svoju sreću sada graditi od temelja.

Gradonačelnik Klasan na brojne pritužbe roditelja nije reagirao već je za sve optužio oporbu u Gradu i medije koji prate događanja u Novskoj, a koje on osobno ne kontrolira.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj samovolje gradonačelnika Klasana i njegovog zamjenika Mihaljevića. Tijekom proteklog mandata obrušili su se na brojne skupine u društvu od vrijeđanja dijeteta poginulog branitelja, istjerivanja udovica pog. branitelja iz gradske vijećnice Grada Novske, vrijeđanja predsjednice gradskog KUD-a, srednjoškolaca, predsjednika mjesnih odbora, do političkih neistomišljenika. Sve to gotovo četiri godine zataškavaju kontrolom gradskih medija – Novljanskog vijesnika i Radio postaje Novska.

kontakt broj: predstavnik roditelja Dalibor Bilandžija