Zoran Jovanović zvani Šprajc kraj predsjednice je ispao dobar vic o plavušama

0
10174

Zorana Jovanović zvani Šprajc po novome ispao je velika plavuša iz viceva jučer vodeći intervju sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Izabran voditi intervju ispred neokomunističke ljevice koja se danas skriva iza imena mainstream medija; kako bi samljeo predsjednicu intervjuom ipak je ispao mali bedaček. U zraku se vidjelo koja će pitanja forsirati Jovanović, “pozdrav za dom spremni”, keleminčevo postrojavanje jakih snaga umirovljenih hosovaca i ploču poginulim hosovcima u Jasenovcu. I papagaj bi manje ponavljao ovu poznatu udbašku “igranku” od neokomunističkih novinara. Njima divljanje četništva po Hrvatskoj nije tema, već se bave pričom o ustašama, kako bi što bolje neokomunistička ekipa u tišini ekonomski okupirala zemlju.šprajc

Predsjednica je pretpostavila koja će pitanja plavuša Jovanović postaviti, te je dala prave odgovore, jer je znala da su  njegova pitanja  uvod u njeno divljačko rastrgavanje kroz neokomunističke, oprostite mainstream medije.

Evo nekih odgovora koju su po nama krucijalni u borbi protiv neokomunističkih medija;

Osvrnula se i na izvješća o stanju ljudskih prava koja su nepovoljnija nego prije par godina i kazala kako se ipak ne radi o ‘puzajućoj fašizaciji društva’, već o pojedinačnim incidentima koji se događaju svugdje.

Kad sam se 2014. godine vratila u Hrvatsku bila sam neugodno iznenađenja vrlo niskom razinom retorike, nedostatkom međusobnog poštovanja i tolerancije. I ne samo prema pripadnicima nacionalnih manjina ili ženama, već jednih prema drugima. Stvorena je takva društvena klima koja je cinična i sarkastična i koju općenito moramo mijenjati. Da, držim da je došlo do porasta netolerancije, ali držim i da ne bismo smjeli previše važnosti davati nekim marginalnim pojavama i skupinama, izjavila je.

– Naravno da se trebamo zgroziti na šestoj ili sedmoj stranici nekog lista, ili desetoj minuti dnevnika, a ne im dati pozornost. Oni to traže, time dobivaju na značaju. Pogledajmo odluku Vrhovnog suda u Njemačkoj oko NPD-a u kojoj stoji da neće zabraniti stranku i djelovanje iako podsjećaju na Hitlerovu nacističku stranku jer su marginalni u društvu, dodala je.

O ploči hosovcima u Jasenovcu predsjednica govori ovako;

– To nije usmjereno na ono što se dogodilo desecima tisuća ljudi koji su patili u tom logoru. To je ploča koja je podignuta za 11 mladića koji su se borili za Hrvatsku – kazala je i složila se da se žrtvama može odati počast i na drugačiji način nego sa ‘Za dom spremni’, no kako je to legalan logo koji nikad dosad nije doveden u pitanje, a sada je odjednom postao pitanje broj jedan u Hrvatskoj u kojoj ima puno bitnijih problema.

Predsjednica je komentirala i keleminčevu smotru u Zagrebu i američko veleposlanstvo koje ju je oštro osudilo.

– Zašto to nije učinilo recimo i američko veleposlanstvo u Beogradu kad su Šešelj i njegovi radikali demonstrirali potporu predsjedniku Trumpu? Zašto to nisu napravili u Njemačkoj? Mislim da je stvar veleposlanstva i tko je na čelu veleposlanstva – kazala je i dodala:

Nemojmo skidati gaće ni pred kime. Moram biti vrlo prizemna u ovom slučaju. Mislim da smo dovoljno zreli kao demokracija da bismo stvari sagledali onako kakvima jesu. Puno godina smo izgubili jer smo pričali o ideološkim pitanjima, a nismo o životnim pitanjima i zato mladi odlaze. Mladima je dosta razgovora o ustašama i partizanima…

I najavila smjenu pogubljenog Cvitana za kojeg se ne zna skriva li po ladicama predmete ili se jednostavno plaši političara

– Možete naći niz predmeta u kojima se utvrđuju nepravilnosti u raznim ministarstvima. Pitanje dnevnica je postalo pitanje tek kad ju je jedna televizija otvorila kao pitanje upravo pozivajući se na javno dostupne podatke. Ono što meni smeta je zašto DORH ne reagira odmah. Zašto se rješavaju pitanja unutar četiri, pet ili deset godina, a ne rješava se ono što je sada dostupno, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

HOP