Mainstream mediji prešutili postrojavanje četnika u Višegradu na mjestu strašnih zločina

0
4082

Pokolj u Višegradu bio je ratni zločin kojeg su počinile srpske paravojne postrojbe na početku rata u Bosni i Hercegovini u proljeće 1992. kada je započeo cijeli niz etničkog čišćenja i masovnih ubojstava bošnjačkih civila u Višegradu.[1][2]

Prema procjenama, protjerano je oko 14.000 Bošnjaka, a Istraživačko dokumentacijski centar (IDC) registrirao je 1.760 žrtava zločina u Višegradu, od čega 100-tinjak djece, čime je to jedan od deset najvećih pojedinačnih pokolja rata. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) navodi da je Višegrad bio podvrgnut “jednoj od najnemilosrdnijih kampanja etničkog čišćenja u Bosanskom sukobu”.

13.3. 2017. godine četnici su postrojili nove koljače Višegrada.  Mainstream mediji ne dižu oko toga neku buku, nije to Keleminec, ovdje se radi o tradicionalnim četničkim koljačima, koji opet žedni krvi na mjestu genocida prijete svima sa šakom koljačkog jada. Tako nešto ne zanima niti Jutarnji, a još manje Večernji list. Četništo je  po srpskom antifašizam, ondnosno drpizam tuđeg uz opravdanje da je oteto od zločinaca. Policija nije reagirala.

HOP