SKANDALOZNO: R. ŠERBEDŽIJA UZ BRIJUNE DOBIO NA KORIŠTENJE I JEDRENJAK OD 37 MILIJUNA KUNA

0
11546

Rade Šerbedžija koristi školski brod Kraljica mora koji je vlasništvo RH za svoje potrebe, odnosno za nastavu “glume, medija i kulture” koju drži na tom brodu od 2012. godine. Osim što caruje na Brijunima za novce iz našeg proračuna kao da je neki nasljednik iz dinastije Josipa Broza Tita, Šerbedžija je koristio i školski brod Kraljica mora, motorni jedrenjak tipa loger, prvi školski brod samostalne Hrvatske. Brod je namijenjen isključivo za izobrazbu učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta, a njegova vrijednost iznosi oko 37 milijuna kuna. O njegovoj izgradnji i financiranju odlučila je Vlada 2007. godine, a porinut je u more dvije godine kasnije. Upravljanje brodom je preuzela Jadrolinija Rijeka.

Ovdje objavljujemo dokument po kojemu je razvidno da na opravdani upit jednog pomorca, Ministarstvo prometa i veza RH ne daje odgovor po kakvom je rješenju Rade Šerbedžija dobio tako vrijedan školski brod RH na korištenje i je li ga uopće platio. Umjesto toga, Ministarstvo prometa odgovara da tražena informacija o tome – ne postoji! Dakle, narod plaća, ali informacije o tome ne može dobiti.

šerbedžija i kraljica mora

nl šerbedžija na brodu
Šerbedžija na Kraljici mora, isječak vijesti iz Novog Lista iz 2012.g.

Ponavljamo, školski brod Kraljica mora nalazi se u vlasništvu države pod Ministarstvom prometa i veza, znači da se radi o državnom školskom brodu koji je napravljen isključivo za izobrazbu u pomorskoj, a ne u glumačkoj struci. U principu ispada da Rade Šerbedžija koji je “ugrožen i zabrinut” jednako kao i Pupovac, dobiva ogromna sredstva i donacije iz hrvatskog budžeta i živi u izobilju na naš račun. Dok narod jedva spaja kraj s krajem, kopa po kontejnerima i biva deložiran iz svojih domova, Rade Šerbedžija je od države dobio na korištenje jedan otok, a sada i privatni jedrenjak u dužini od 44m u vrijednosti od 37 milijuna kuna, i to za vlastita prenavljanja i glumatanja?! Zašto mi to plaćamo?

HOP