Izraelsko-hrvatski odnosi: Hrabrost Turkovića pobijedila jad hrvatske diplomacije

0
3894
zemunik, 23.08.2010. - protupozarna eskadrila - davor turkovic, zapovjednik

“Sve se počelo razvijati brzo nakon uspješne hrvatske “kanader diplomacije”, kada je krajem studenog prošle godine Hrvatska u Izrael poslala svoja dva kanadera CL-415 s ukupno 14 članova posade i tehničkog osoblja dok su Izraelom plamtjeli šumski požari biblijskih razmjera.

Od zamolbe izraelske vlade Hrvatskoj da pomogne svojim protupožarnim zrakoplovima do slijetanja naše interventne ekipe u vojnu bazu izraelske vojske Hatzor u središnjem dijelu Izraela prošlo je manje od 24 sata, što je već s poštovanjem doživljeno u Izraelu. No, prava priča počinje kada su Izraelci (koji nemaju kanadere) shvatili da je zapovjednik naše protupožarne eskadrile, pukovnik Davor Turkovićjedan od najvećih svjetskih autoriteta u strategiji gašenje ovakvih požara. “Povukli” su ga u svoj intervencijski Stožer, gdje im je on sugerirao “pravce” napada i načine gašenja. Nakon toga, izraelski premijer Benjamin (Bibi) Netanyahu obišao je hrvatsku ekipu, što su prenosili svi svjetski mediji, kao i razgovor između njega i Turkovića koji se odvijao u kabini kanadera.”piše Večernji list.

Davor Turković vrijedi više od naše diplomacije. To je jedini pravi odgovor u ovoj situaciji, nakon mnogih tekstova izašlih u vodećim izraelskim medijima protiv naše zemlje, a koji su isključivo rad naših prosrpskih medija, koji nas blate po svijetu, dok židovski samo prenose tu mržnju. Naša država plaća takve novine (Novosti), takve političare (Pupovac) i takvu diplomaciju. Oni nas zabetoniraju u dno, kako bi suluda država Srbija došla do izražaja. Hrvatska ima mnogo Turkovića, ali neokomunistička vlast ne treba sposobne već podobne.

Koliko je novaca slupano u našu diplomaciju u svezi kontakata sa Izraelom? Koliko nas košta Turković mjesečno? Čovjek se pita koga vraga će nam takva diplomacija? Turković je zaslužan za spašavanje popaljenog Izraela, a za nas je Turković zaslužan da će konačno netko ozbiljno partnerski prodrmati naše OS, koje nisu niti blijeda slika tuđmanove vojske.

Sve što je Pupovac oblatio u ime našeg obraza preko svog židova Ace Tolnauera, kojem čak i odvjetnike određuje, Turković je pobrisao svojom hrabrošću i poremećene odnose dvije države ustabilio. Baš jadna je država koja mora koristiti hrabrost pojedinca kako bi prikrila svoju izdaju i kukavičluk gurajući jednog Pupovca u svakom političkom pogledu.

HOP