Novi terorizam u Parizu pomaže Marine Le Pen na predsjedničkim izborima

0
1177

Terorist je ubijen danas nakon što je pokušao oduzeti vojniku oružje na aerodromu Orly u Parizu, kažu francuski dužnosnici.
Ubijen je od strane snaga sigurnosti u dućanu nakon napada na južni terminal zračne luke.
Zračna luka je zatvorena nakon što su vlasti utvrdile kako se radi o iznimno ozbiljnom incidentu.
Ubijeni je bio na watch-listi radikalnih pojedinaca i bio je uključen u pucnjavu sat ranije u sjevernom dijelu Pariza, kažu dužnosnici.
Osumnjičeni je u tom ranijem incidentu zaustavljen na punktu i pucao na policiju s pištoljem prije bijega automobilom, koji je kasnije pronađen napušten u južnim predgrađima.
Vjeruje se kako su teroristi koristili još jedan ukradeni automobil koji se nalazio u zračnoj luci Orly – kaže BBC-ov Hugh Schofield u Parizu.

Ovo je situacija koja ide na ruku Marine Le Pen, vođi francuskog Nacionalnog fronta (FN), koja se bori kako bi se postigao sličan potres u Francuskoj na predsjedničkim izborima 2017. godine.
Koliko se ona stvarno može okarakterizirati kao krajnja desnica?

Marine Le Pen je najmlađa kći Jean-Marie Le Pena, bivšeg vođe FN i osuđenog rasiste, koji je prošle godine IZJAVIO da su nacističke plinske komore bile “detalj povijesti”.
Nakon što je odrasla u kući političara, prateći ga na sastancima još u dobi od 13 godina, Marine Le Pen će se teško moći otresti naljepnice krajnje desnice.

Čini se da definiciju Karla Von Klauzevica kako je rat politika drugim sredstvima, današnja politika osuvremenila uklopivši medije. Tako je Putin u oblasti Donjecka bombardirao postrojenja za napajanje struje na početku ožujka i time u hladnoći ostavio 400.000 ljudi nakon Trumpove izjave kako ne podržava stanje rata u Ukrajini. Nakon debakla desnice u Nizozemskoj, pariški incident je podrška Le Penovoj, a mediji određuju svoj dio zadatka kako bi zastrašivali javnost. Rusima odgovara razjedinjena EU, baš kao i Amerikancima, zbog toga Trump u razgovoru s Merkel pokazuje prezir, jer Merkel želi zastupati EU, a ne isključivo Njemačku. Nekoliko sati nakon izjava Merkel i Trumpa pred novinarima, usred Pariza je odaslana nova poruka jedinstvenoj EU i dan vjetar u leđa Le Penovoj u razbijanju EU. Čini se da SAD i Rusija razbijaju zajedno Uniju kako bi spasili svoje ekonomije, svatko iz svojih interesa.

HOP