Kada je Yusipović izlazio na pozornicu nikome nije smetalo danas Kolinda srbofilima i u tome smeta

0
5256

Zašto je gaf ako predsjednica oduševljena izađe na pozornicu i čestita ansamblu koji je upravo izveo sjajnu baletnu predstavu?

Jesmo li se totalno pogubili u komunističkim bespućima?! Kome pobogu može smetati ako se državnik/državnica pokloni umjetnicima? I zašto nas se gura u kult ličnosti naslijeđen (opet) iz komunizma u kojem nitko ne vrijedi više od političara? Prvo, umjetnost je vječna, a politika nije. Drugo, nije se poklonila šarlatanima (kao što je recimo Frljić ili nekom idiotskom performansu) nego pravim umjetnicima. Treće, vrhunski umjetnik/umjetnici stoje uvijek iznad političara – a naročito iznad debila koji nama vode zemlju. U čemu je dakle problem?

Kada je Josipović preko medija reklamirao  svoja djela to nikoga nije smetalo za vrijeme svoga mandata, a mediji su  takve vijesti širili kao normalne, njegovi izlasci na binu bili su normalni, a njegova komunistička politička logika nekakva posebna kultura. Josipović je napravio korekciju oka za vrijeme mandata, to je popraćeno normalno, ali estetske operacije predsjednice jako smetaju, čisti šovinizam.

I. Runtić

HOP