ZA OBNOVU VUKOVARSKOG VODOTORNJA MORAJU SE SKUPLJATI DONACIJE, A ZA PUPOVCA UVIJEK IMA NOVACA!

0
5021

16 i pol milijuna kuna donacija skupljeno je za obnovu vukovarskog vodotornja, naišla sam na podatak na  njihovoj stranici na fejsu. Koja smo mi sramota od države kada skoro 26 godina poslije te nezamislive ratne strave i nevjerojatne zvjerske agresije i opsade našeg grada heroja još uvijek nije završena obnova tog tornja, simbola hrvatske patnje, pogibije, obrane, herojstva… sam Bog nas kažnjava, nema sumnje, kada naša vlast kontinuirano zaobilazi spašavanje tog spomenika izdržljivosti i nepojmljivoj hrabrosti grada koji je toliko dao Hrvatskoj!
Kao da se radi o gradnji nuklearne elektrane ili o nekom projektu naseljavanja udaljenog planeta! Pa to je nedopustivo, neizdrživo! Koliko još treba čekati?! Obnavljaju se vozni parkovi ministarstava, razne Opačićke hodaju okolo ko na pisti, Pupovac nemilice trpa milijune hrvatskih kuna u džep i još uvijek ima proljev na usta o ugroženosti, dobro plaćene udruge ne čine ništa i niču kao glljive, saborski zastupnici plivaju u novcu i cjepidlače oko besmislica, Plenković brižno njeguje svoju frizuru, afere bujaju, Todorić nosi cipele od krokodilske kože dok nam mladi (većinom iz Slavonije i Vukovara) odlaze trbuhom za kruhom, tvrtke bivaju gašene i prodane za kikiriki, INA je popljačkana od istih nekoliko puta i sad se ti isti trude oprat novac kroz novu kupnju dionica, banke koje su građani sanirali, izbacuju te iste građane na ulicu, pa koliko toga još trebam nabrajati???
A vukovarski vodotoranj kao simbol nevjerojatne obrane protiv velikosrpskog agresora, simbol izdržljivosti i ljubavi prema vlastitoj domovini odolijeva vremenu i svim uništenjima agresora usprkos svim zakonima fizike?!
Kaj treba još neki biblijski znak, da se ova izdajnička vlada pokrene?!
Pa zar smo svi pored zdravih očiju i razuma toliko slijepi i neosjetljivi na žrtve koje su nam obranile domove i državu?

I. Runtić

HOP