Crnogorska oporba optužuje Hrvatsku i NATO da je uz vladu ubojicu iskoristila kao svjedoka državnog udara u Crnoj Gori

0
3432

Krah kriminalne farse: Sinđelić osuđen na 21 godinu, trenutno u bijegu! (VIDEO)

Svjedok-suradnik Saša Sinđelić, na čijem iskazu Milivoje Katnić gradi kompletnu priču oko “državnog udara”, osuđen je u Hrvatskoj 2012. godine na 21 godinu robije, obznanjeno je danas na pres-konferenciji Demokratskog fronta.

Sinđelić je pravomoćno osuđen 2012. godine, zbog ubojstva Mirka Fotesa 2002. godine, kao i zbog krađe njegovog traktora. Presuda je postala pravomoćna, što se može vidjeti iz službenog dokumenta suda u Vukovaru, 28. veljače 2012 godine, a Sinđelić je od dana ubojstva bio u bijegu.

Hrvatska-presuda-Sindjelicu

Presuda Sinđeliću Županijskog suda u Vukovaru

” Saša V. Sinđelić, rođen 11. srpnja 1980 godine, u štajerkoj, u Austriji, državljanin Srbije, ubio je Mirka Fotesa i ukrao njegov traktor. On je 06. listopada 2002. godine došao svojim automobilom mercedes, oznaka VK 612-AR, na zemljišni predio ‘Čerija’, koji se nalazi u katastarskoj općini Drenovci. U to vrijeme je na imanju zemlju orao Mirko Fotes. U namjeri da ga usmrti i uzme mu traktor, Sinđelić mu je prišao s leđa, i iz automatske puške ‘Crvena zastava’, model M70AB2, tv. broja 68941, ispalio u Fotesa četiri hica ” , navodi se u obrazloženju presude.Hrvatska-presuda-Sindjelicu-3

Za kazneno djelo teško ubojstvo Sinđelić je osuđen na 20 godina zatvora, a zbog teške krađe na godinu i dva mjeseca. Sinđelić se osuđuje na jedinstvenu kaznu u trajanju od 21 godine zatvora, navodi se u pravomoćnoj odluci suda u Vukovaru.

Naloženo je da Sinđelić mora obitelji Fotes vratiti ukradeni traktor, a oni su upućeni da u parnici ostvaruju imovinskopravni zahtjev.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru optužnicom od 14 kolovoza 2006. godine optužilo je Sašu Sinđelića, zbog dva kaznena djela i to teško ubojstvo i teška krađa. Tužiteljstvo je tražilo da se osudi za oba djela, što se i dogodilo, a Sinđeliću je suđeno u odustvu.

sindjela-terorista

Saša Sinđelić

Specijalni tužitelj Milivoje Katnić prvo je u aferi “državni udar” osumnjičio Sašu Sinđelića da je vođa krimilane skupine koja je trebala izvesti terorističke napade u Podgorici, u noći izbora 16. listopada prošle godine. Ubrzo nakon toga, Katnić je otišao Vladinim avionom u Beograd po  Sinđelića, doveo ga u Podgoricu i dao mu status svjedoka suradnika, a samim tim mu i prekvalifikvalificirao kazneno djelo, jer kao vođa kriminalne skupine ne može dobiti spomenuti status.

Iako je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na 21 godinu robije, Sinđelić se i dalje nalazi pod zaštitom specijalnog tužitelja Milivoja Katnića, a prema nekim informacijama, on je i dalje u Podgorici. Gdje ga čuvaju pripadnici specijalnog policijskog tima.

Radunović: Hitno uhapsiti ili razriješiti Katnića

 

“Ne postoji sud na planeti koji bi ovakvog svjedoka prihvatio za kredibilnog”, istaknuo je na presu DF-a Slaven Radunović , koji je i prezentirao novinarima dokumente iz vukovarskog suda. On je dodao da DF nije sjedio prekriženih ruku na optužbe Milivoja Katnića već se itekako potrudio da dođe do dokaza i raskrinka ovu farsu. On je predao novinarima dokumente koji se odnose i na prijašnje postupke Sinđelića, posebno ističući optužbu za ratno dezerterstvo.

“Ako SDT znao koga proglašava svjedokom-suradnikom, onda treba hitno uhititi Milivoja Katnića. Ukoliko nije znao, onda to govori o njegovoj nesposobnosti da obavlja funkciju i treba biti razriješen “ , naglasio je Radunović, dodajući poziv predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici da se hitno izjasni o ovom slučaju.

Bulatović: Umiješanost određenih NATO službi, kao i države Hrvatske

 

Dužnosnik DF-a Predrag Bulatović, kazao je da će taj politički savez nastaviti s istraživanjima ovog slučaja do konačnog utvrđivanja svih činjenica.

On je naglasio da, nakon objelodanjivanja činjenice da je Sinđelić osuđen na 21 godinu zatvora, ovoj osobi prema zakonskom članku 130 KZ mora se oduzeti status svjedoka-suradnika .

On je također naglasio i moguću umiješanost određenih NATO službi, kao i države Hrvatske u cijeli slučaj, a s obzirom na težnju vlasti da nasilno ugura Crnu Goru u NATO.

izvor IN4S

HOP