AMERIČKOM ANALIZOM MOL JE OŠTETIO SA 6,2 MILIJARDE $ INA-u, O TOME JE BIO UPOZNAT JOSIPOVIĆ

0
11614

Dajem na uvid pisma predsjedniku Ivi Josipoviću, kojima sam upoznao predsjednika o svim detaljima u svezi INA-e,pisma su zanimljiva zbog detalja koje sam iznio, reakcija nadležnih institucija je bila ravna nuli. Današnja kupovina INA-e ima korijene u tadašnjim idejama, zanimljivo da tadašnji ministar Vrdoljak isto je želio otkupiti INA-u od MOL-a, zanemarujući štetu počinjenu od strane MOL-a. 

Šalje: nikola kovačević
Poslano: 14. studenog 2014. 8:47
Prima: ‘Tomislav Lacovic’; ‘[email protected]
Kopija: ‘Sanja Ljubic’
Predmet: katastrofalno stanje u RH

Privici: SASTANAK KOD PREDSJEDNIKA RH 2 str..doc; POPIS DOKUMENTACIJE KAO PODLOGA ZA RAZGOVOR.doc

Poštovani Predsjedniče RH, poštovana gospođo Sanja, poštovani gospodine Tomislav i Vito Turšić,

Prošla je godina dana, od kada sam imao čast upoznati Vas sa stanjem u INA-i i našem društvu, na čemu Vam ponovo izražavam zahvalnost.

No, na našu žalost, danas je stanje u RH još gore, pa se pitam, čemu Predsjedniče Vaš apel za suradnju, nas hrabrih građana, koji kontinuirano upozoravamo na nepravilnosti i štetnosti, koje svakodnevno prouzrokuju nesagledivim posljedicama, ne samo za nas, već i za slijedećih par generacija.

Slobodno Vas izvješćujem, da me poslije našeg susreta, nitko nije pozvao na razgovor, u vezi dostavljene Vam dokumentacije i navedenih činjenica. Nitko sretniji da su se uočili pomaci na bolje. Naprotiv, stanje u INA-i, a i u RH je više nego katastrofalno. Društvo se raslojava na bogate – asocijalne, bezobrazne, nekulturne i neodgojene i sve više siromašne – dostojanstvene ali uplašene.

Svoj stav potkrepljujem činjenicom, da se u INA-i i nadalje otpuštaju djelatnici u suprotnosti sa zakonom ( među njima i 14 djelatnika sa statusom branitelja u domovinskom ratu ), rade i upravljaju kompanijom stranci bez ugovora o radu, a bivši direktori INA-e, koji su dobili milionske otpremnine, svestrano pomažu i rade u MOL-u, na štetu INA-e i energetske neovisnosti RH ( Čavrak, Belošić, Milković, J. Petrović, B. Gašo ). Sve ono što sam naveo u dokumentaciju, za koju mi je obećano da će biti proslijeđena u USKOK ili DORH, danas je još aktualnije.

Na obećanje, da smo svi jednaki pred zakonom, pitam se zašto se ne pokrene istražni postupak protiv Tomislav Dragičević, među najodgovornijima za današnje stanje u INA-i, i Josip Petrović, desna ruka Sanadera. Bilo bi žalosno da su još u zaštiti Mesića ili Karamarka. A gdje su njihovi najbliži suradnici danas. Gđa Ž. Velić-Dvoršak vodi Odvjetnički ured u Amruševoj ulici br. 8 ( u vlasništvu INA-e, dok pravnici u INA-i dobivaju otkaze ), Proštenik je član NO INA-e ( bivši savjetnik i djelatnik Sektora za razvoj INA-e ), I. Krešić, Mayer i Dalić su hrvatski članovi Uprave INA-e, imenovani 2011. godine, u vrijeme HDZ-ove Vlade RH ( Službena izjava MOL-a, koja nije demantirana: „ sve Odluke Uprave INA-e, donesene su jednoglasno u 99,54% slučajeva ), primaju 70.000 kn/mj. neto plaće, a INA postala podružnica MOL-a a RH i BIH tržište MOL-ovih naftnih derivata.

Poznato mi je da poštovanom gospodinu Cvitanu nije lako, otvarati široku „ frontu „ istraga, ali krajnje je vrijeme da se zaustavi propadanje naše DOMOVINE!

Kako je moguće da Vlada RH angažira američku konzultantsku tvrtku, koja je prezentirala analizu MOL-ovog upravljanja sa nacionalnom kompanijom INA, koja dokazuje da je INA oštećena za 6,2 milijarde $.

Istovremeno, ministar Vlade RH Vrdoljak predlaže da se preuzme MOL-ov udio u vlasništvu INA-e za 2,6 milijardi EUR. Premijer Milanović štiti građane RH i ne želi novo zaduživanje za dionice INA-e. NI JEDNOM RIJEČJU O SKUPO PLAĆENOJ AMERIČKOJ ANALIZI, ŠTETI OD 6,2 MILIJARDE $, I ŽELJI MINISTRA DA VLASNICI DIJELA INA-e JOŠ JEDNOM IZVUKU 2,6 MILIJARDI EUR, A NEDAJ BOŽE DA NETKO BUDE SMIJENJEN!

POSTAVLJAM PITANJE, TKO JE TU LUD?

Za kraj obraćanja sam ostavio temu: SKRBNIČKI RAČUN U ZAGREBAČKOJ BANCI. Na sve mjerodavne adrese u RH ( Predsjednik RH, Sabor RH, Vlada RH, DORH, MUP ) otišao je upit od djelatnika INA-e:

Tko je vlasnik Skrbničkog računa, Zagrebačka banka, vlasništvo 49,082 % dionica INA-e, jer je u zadnjem izvješću NO INA-e izostavljen naziv računa i OIB ( u izvješću za 2012.godinu su bili ti podaci ), što izaziva opravdanu sumnju.

Zahvaljujem Vam na brzom odgovoru, na moje pismo o INA-i, 14. listopada 2014. godine, s tim da Vas izvješćujem da nisam, na našu žalost dobio odgovor od ostalih institucija ( Sabor RH, Vlada RH ).

Sve Vas srdačno pozdravljam, sa željom da se svi probudimo iz jednog lijepog sna i pogledamo stvarnost oko nas, hitno vratimo oduzeto, a zaustavimo daljnju devastaciju LIJEPE NAŠE DOMOVINE.

Iskreni domoljub i jedan od mnogih hrabrih građana RH, Nikola Kovačević, dipl.oec u nesretnoj mirovini.

Pismo znatno ranije na istu temu

Šalje: nikola kovačević 
Poslano: 8. travnja 2013. 11:43
Prima: ‘[email protected]
Predmet: sastanak

Privici: POPIS DOKUMENTACIJE KAO PODLOGA ZA RAZGOVOR.doc

Poštovani Predsjedniče Republike Hrvatske,

Obraćam Vam se po treći puta, željom i molbom, Vi osoba koja može i mora poticati na drastične i hitne promjene u našem društvu.

Vlada RH, na čelu sa gospodinom Milanović, potvrdila je nesposobnost i nepripremljena preuzela vlast od HDZ-a. Nakon toliko iznesenih kritika, koje su upućivali prošloj vladi, jedino su oni iznenađeni katastrofalnim stanjem, koje su zatekli. Ono što je danas najgore, izgubili smo sve ljudske, moralne i radne vrijednosti.

Ovo što se godinama događa u najvećem i najvrednijem „ nacionalnom blagu“, naftna kompanija INA, da je sadašnja Vlada RH digla ruke od INA-e i prepustila je MOL-u i mađarskoj vladi, na korištenje za isključivo njihove interese. Mislim da je vrijeme da Vlada RH, DORH i USKOK, na Vaš poticaj, privremeno obustave poslovanje INA-e, jer raspolažu sa svim argumentima za to:

a.. Neizvršenje preuzetih obveza „partnera“ MOL-a za investiranje u modernizaciju rafinerija,
b.. Inspekcijski nalaz rada stranih djelatnika u INA-i bez radnih dozvola, plaćanja novčane kazne, te nastavak sa istom praksom do danas,
c.. Rad stranih djelatnika sa neadekvatnim radnim dozvolama, izdane od PU Zagreb, za Načelnika RENATA PERNEL MIKLENIĆ, bez suglasnosti mjerodavnih institucija sukladno zakonima RH,
d.. Osobna primanja stranih djelatnika putem off shore kompanije na Cipru, čime se izbjegava plaćanje poreza u RH,
e.. Netransparentna nabava nafte bez znanja NO i hrvatskih članova Uprave INA-e,
f.. Tri člana Uprave INA-e, gospoda MAYER, KREŠIĆ i DALIĆ, primaju plaću u iznosu 75.000 kn mjesečno, ništa ne odlučuju i ne odgovaraju za svoj nerad ( Mayer je bio direktor Tifona, Krešić direktor RNR 2008. godine, u vrijeme katastrofalnog poslovanja, a Dalić je došao zaslugom supruge – danas je još na funkciji, bez obzira tko je na vlasti ???? )
g.. Nezakonito upravljanje INA-om od strane Odbora Izvršnih direktora a ne UPRAVA, koja je jedino odgovorna po ZTD,
h.. Sve bitne poslovne odluke za INA-u, donose se u Budimpešti, a sve u interesu PROFITA GRUPA MOL, gdje je zanemarena uloga i važnost INA-e za RH,
i.. INA je najzaduženija kompanija u RH, uzima novi kredit od 400 miliona $ , dio za otplatu dospjelog kredita od 700 miliona $ ???, a dio za investiranje ???
j.. Neadekvatno iskorištavanje nacionalnih resursa – 25% potreba u RH podmiruje domaća nafta, a 73%-94% potreba u RH za prirodnim plinom podmiruje se vlastitom proizvodnjom!
I na kraju, Vaše isticanje da smo svi pred zakonom jednaki,osobno nisam doživio. Prošao sam „ križni put „ na Županijskom sudu u Zagrebu, razdoblje 1999. do 2010. godine, kada sam dobio oslobađajuću presudu ( optužen za nesavjesno poslovanje ). U svojoj dugogodišnjoj obrani, dirnuo sam u „ moralni vrh piramide „ ( gospoda GREGURIĆ, ŠTERN, MESIĆ, DRAGIČEVIĆ, SANADER, PETROVIĆ …. ), koja je sustavno uništavala INA-u ( PREGLED DRUŠTVA U POTPUNOM I DJELOMIČNOM VLASNIŠTVU INA-e 1993. GODINE ), a time i Republiku Hrvatsku. Od časnih sudaca ističem gospodina ŠČEKIĆ i gospođa KORAA DUMĆI, koji su mi dozvolili da se časno i argumentirano obranim. Jedan od sudaca koji je dao sramnu izjavu je MARIJAN GARAC ( pred mojim odvjetnikom i zapisničarkom ): „ TAKO PROLAZI ONAJ KOJI SE SA ROGATIM BODE „.

Na žalost od 1999. godine do danas čekam odluku o isplati otpremnine, u iznosu od 120 tisuća kuna, dok je gospodin TOMISLAV DRAGIČEVIĆ ( čovjek koji je zabio križ u grob INA-e ), za katastrofalno poslovanje INA-e u 2008. godini, dobio otpremninu od milion EUR-a, plaću od 75 tisuća kuna i nagrađen ordenom za zasluge od gospodina MESIĆA.

Vjerujem da je došlo vrijeme dopune Krivičnog zakona i da netko u RH odgovara za VELEIZDAJU NACIONALNIH INTERESA RH, te da gospodin BAJIĆ, Predsjednici Vlada RH, Ministri, Državni revizori, Članovi NO INE i Uprave odgovaraju za svoj nerad, neodgovornost i nanošenja šteta za RH sa nesagledivim posljedicama za sve generacije koje dolaze.

Zahvaljujem na razumijevanje jednog očajnog ali iskrenog i poštenog domoljuba, te očekujući Vaš poziv primite pozdrav, Nikola Kovačević

Nikola Kovačević

HOP