SKANDAL: PEĐA GRBIN I ŽARKO PUHOVSKI NA PLATNOJ LISTI MILORADA PUPOVCA

0
28670

Hrvatska uglavnom na televiziji ima mogućnost gledati uvijek iste moraliste, ideologe i stranačka zanovijetala, koja narodu često prodaju priče, bore se protiv “ustaštva” i podržavaju moralistu Pupovca u svakom pogledu. Uglavnom ga podržavaju zbog jednog razloga, nalaze se na njegovom platnom spisku i dio su organizirane ekipe vječitih korisnika našeg državnog proračuna.

I dok srpski povratnici umiru u svinjcu, neki pak u pušnici ne doživljavajući obnovu, Milorad Pupovac dijeli novce SNV-a koji su prvenstveno namijenjeni povratnicima – estradnim zvijezdama, saborskim zastupnicima i mnogim javnim osobama…

Žarko Puhovski uglavnom iskače iz svake televizijske paštete, ali o Pupovcu niti jedne loše riječi, ovaj moralist je u jednoj godini primio deset rata po 1500 kuna.

Pulski glumac Igor Galo primio je 9133 KUNA, nejasno iz kojih razloga.

Peđa Grbin, pravni i politički moralist SDP-a, uglavnom svakom saborskom loncu poklopac, primio je 6 rata po 1000,7 kuna od Pupovčevog SNV-a. Komičan je izračun 7 lipa na ovoj isplati, kao da je račun izdao Konzum, a ne SNV. Jasno je svakome da jedan Saborski zastupnik ne smije primati novac na ovaj način, jer se radi o klasičnom sukobu interesa. Očito da je ovaj novac i prešutno lobiranje za iste političke interese.

Stanko Janjić, bivši zaposlenik u vladi Zorana Milanovića iz ministarstva za obnovu i razvoj, inače nastanjen u Bujama, godišnje je dobivao 10000,13 kuna po mjesecu. Opet i kod njega se pronašao tragikomičan iznos u lipama, ovaj puta 13 lipa. Janjić se nakon prelaska s državne plaće vratio na državni proračun uz SNV. Podaci su iz povjerljivih dokumenata, prepunih ovakvih autorskih ugovora, koji betoniraju novcem uvijek jedan te isti Pupovčev lobi stvoren iz našeg proračuna.

HOP