Vrana vrani :Otkrivamo zašto se Taritaš ne plaši slučaja Gunja i što je suprotna strana mutila na Banovini

0
4259

“Prema vještačenju, najviša moguća cijena kvadrata trebala je biti 6.800 kuna plus 140 kuna za dokumentaciju, dakle ukupno 6.940 kuna. Razlika iznosi 5.810 kuna po kvadratnom metru! U Gunji je sagrađeno puno kvadrata, šteta se zato mjeri u milijunima eura,” rekao je Lucić i dodao: “U više sam navrata dokumente o obnovi usmeno zatražio ne samo od ministrice Mrak-Taritaš, nego i od Marijana Župana, kojeg je ona postavila da vodi projekt obnove kuća. Nikada ih nisam dobio! Žao mi je što nisam tražio i pismenim putem, to je moj propust…”-rekao je načelnik Gunje u emisiji Bujica.

Očekivali smo brzu reakciju DORH-a i USKOK-a, ali velika priča iz Bujice brzo se rasplinula, a čini se da će završiti kao i slučaj Lalovac. Ali s ipak znatno drugačijim činjenicama, jer Lalovac već godinama ne živi s suprugom, podmiruje sve obaveze za dijete i smještaj je prepustio bivšoj supruzi. Iako u šizofrenoj situaciji i korumpiranom pravosuđu razapeti Lalovac je uspio obraniti svoj status oca, slučaj Mrak Taritaš puno je drugačiji. Očito se radi o prenapuhanoj cijeni obnove kuća. 

Zašto Mrak neće popapati mrak Remetinca?

Prvo jer je izabran tajming pred izbore i to kod birača stvara sumnju,  slučaj je star kao i slučaj od obitelji Lalovac dvije godine,a znatno važnije za slučaj Mrak Taritaš je sličan obrazac kod APN-a na području Gline, Petrinje, Vrginmosta, kada je lokalna agencija za nekretnine  obitelji Vrga s APN-om poprilično preplaćivala srpske kuće netom poslije rata, koje sada ne vrijede 25-30000 eura, a tada su plaćane i do 80 000 eura. U tome je sudjelovala suprotna politička opcija. U tim isplatama sumnja se u znatno veću makinaciju od makinacija Mrak Taritaš i ona može bezbrižno dalje kuhati svoj promidžbeni sataraš naivnim biračima.

Zadnji  sličan slučaj za koji smo dobili podatke ovih dana dogodio se u Banja Luci nedavno, kada je osoba srpske nacionalnosti željela prodati svoj stan u Petrinji od 60m2 za svega 15000 eura kupcu, dok su APN i srpska agencija s druge strane baratale s cijenom od 35000 eura. To vlasnica stana nije znala. Tko bi stavio višak zarade u džep nije jasno, ali je činjenica da naša agencija, kao i ona s srpske strane imaju istu cijenu, što znači da blisko surađuju.

Takve informacije ima i Taritaš, pa se ne plaši istraga, jer zna da vrana vrani oči ne kopa, a sve će to prekriti novac poreznih obveznika.

HOP