S. CULEJ U SABORU OTVORIO IZLOŽBU POSVEĆENU 12-orici UBIJENIH REDARSTVENIKA IZ BOROVA SELA

0
3354

Danas je u 13:30 u hrvatskom Saboru svečano otvorena izložba fotografija i novinskih isječaka povodom 26. obljetnice masakra nad 12-oricom redarstvenika u Borovom selu, koji su 2. svibnja 1991. bili ubijeni od strane lokalnog stanovništva potpomognutog četnicima iz Srbije, Belim orlovima Vojislava Šešelja i odreda Dušana silnoga. Izložba se sastoji od fotografija, dokumenata i novinskih isječaka koji su pratili sva saznanja i spoznaje vezane uz ubojstvo 12 hrvatskih redarstvenika.

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej, čiji se mlađi brat nalazi među tih 12 ubijenih i potom zvjerski masakriranih policajaca, otvorio je ovu izložbu potresnih fotografija, podsjećajući nas na našu svetu obavezu prema žrtvi hrvatskih branitelja koji su nam omogućili državu Hrvatsku te osigurali i obranili nam svojom žrtvom našu jedinu domovinu. Tom prilikom je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma u borbi protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva Stevi Culeju svečano uručio “Romovnicu” uz tople riječi podrške i ljubavi prema zajedničkoj domovini Hrvatskoj te istaknuo potrebu i nužnost zajedničkog rada i truda za dobrobit i prosperitet zajedničke domovine. Otvorenju ove izložbe je uz ostale uzvanike nazočila Zorica Gregurić, saborski zastupnik i umirovljeni general Glasnović te povjesničar Josip Jurčević. Među uzvanicima je bila i akademska slikarica, magistrica Ingrid Runtić.

Za vrijeme otvaranja ove izložbe na drugom je kraju Markovog trga većina novinara iščekivala obraćanje medijima premijera Plenkovića koji je danas objavio smjenu trojice ministara Vlade iz Mostove kvote.

HOP