Pupovac i Stanimirović otišli su u Beogradski brlog po instrukcije kako ucijeniti Plenkovića pred rekonstrukciju vlade

0
3592

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se jučer u Beogradu sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem i predsjednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem s kojima je razgovarao o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Hrvatske. Srbi iz Hrvatske zahvalili su na pomoći u obnovi Srpskog doma u Vukovaru, premijeru Vućiću je posebno zahvalio predsjednik dr. Stanimirović.

Pupovac je zahvalio Vučiću na pružanju podrške u rješavanju otvorenih pitanja i definiranja ciljeva strateške suradnje. On je istaknuo važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije suradnje dvije zemlje.- pišu srpska glasila.

Kako smo već naglasili očito je potrčko Pupovac veza između Zagreba, Berlina i Beograda, a dolazak Pupovca u Beograd ima najmanje veze s napisanim tekstom već s činjenicom kako će Pupovac politički postaviti igru prema novonastaloj situaciji u Zagrebu. Pupovac je zapravo došao u Beograd po upute što treba tražiti od Plenkovića, kako bi vlada opstala. I to pokazuje jad naše situacije. S druge strane jasno se vidi koju zemlju ova dvojica priznaju politički.

Na sastanku se govorilo i o aktualnoj situaciji s kompanijom “Agrokor” i interesu Srbije i Hrvatske za razgovor o perspektivama za prevazilaženju poteškoća u kojima se ova kompanija nalazi, dodaje se u priopćenju.

Nije jasno što Pupovac ima s privatnom tvrtkom i pomalo je komično da osoba koja je sudjelovala u uništenju Tesla banke sada je stručnjak za Agrokor zajedno s Stanimirovićem. Ovo okupljanje srpskih partijaca koji žele “pomoći” hrvatskim partijcima podsjeća sve više na Jugoslaviju.

 

HOP