Hrvoje Runtić-Od Save Štrbca, pa do svjedoka protiv Pernara i Plenkovićevih pulena

0
3640

ISPRIČAVAM SE ŠTO SE SUSTAVNO BORIMO PROTIV SAVE ŠTRBCA I NJEGOVOG CENTRA NA OSNOVU KOJEG SU HRVATSKI GENERALI ZAVRŠILI U HAAGU KAO RATNI ZLOČINCI ZBOG NAVODNOG PROTJERIVANJA 200.000 SRBA I ETNIČKOG ČIŠĆNJA BEZ OBZIRA NA POZIV 1. HRVATSKOG PREDSJEDNIKA DR. FRANJE TUĐMANA DA OSTANU U SVOJIM DOMOVIMA!!! ISPRIČAVAM SE NA IZJAVE SAVE PROTIV HRVATSKIH GENERALA I NEPOSTOJEĆIH MRTVIH SRBSKIH SVJEDOKA!! ISPRIČAVAM SE ZBOG GOSTOVANJA I SAMOG PRISUSTVOVANJA U STUDIJU U ISTOJ PROSTORIJI MOGA BRATA S RATNIM ZLOČINCEM SAVOM ŠTRBCOM RADI SKUPLJANJA BODOVA ŽIVOM ZIDU!-ovako je brat Hrvoja Runtića reagirao kada je Hrvoje Runtić gostovao u emisiji s Savom Štrbcem. Kako Pernar surađuje s srpskim ekstremistima ovo je za Pernara bio dobar potez, a mi smo upamtili Runtića baš po ovom potezu. Tada je Runtić bio gorljivi zidaš. 

Zbog teksta otac H. Runtića nazvao je našu urednicu Ingrid Runtić da makne tekst, a potom joj i zaprijetio da će ju tužiti ako ikada bude pisala o Hrvoju Runtiću. Ingrid Runtić mu je odvratila da nikada neće dozvoliti da bilo tko utječe prijetnjama na njezino pisanje. Gornji tekst smo dobili upravo ovakav od njegova brata, koji nam ga je i poslao u svrhu objavljivanja.

Hrvoje Runtić tvrdi u jednoj prepisci da je Ivan Pernar lud, a Pernarovi roditelji Pernara nazivaju božjim djetetom… Runtić je Sinčića opisao kao lutka, kojeg Pernar koristi nakon silnih svojih afera, Sinčićeva žena po njegovom viđenju je drugi navigator beskarakternog Sinčića. O ženama u stranci i općenito, Pernar ima loše mišljenje.

Hrvoje Runtić i Mihaela Varga  priznali su da je čak 14 financijskih izviješća Živog zida potpisano njihovim potpisom, a da ih oni osobno NISU potpisali. Zašto su upravo poslije izbora izašli u javnost s takvim saznanjima, a nisu odmah stali uz ostale prevarene skupštinare? Razlog je neulazak Varge u Sabor, a sve zbog  sastavljanja liste od strane Sinčićeve žene Valdimira Palfi. Zanimljivo, baš tada Varga kontaktira našu urednicu Ingrid Runtić da objavi taj podatak na njen način, iako su dvije godine Hrvoje i Varga blatili urednicu Runtić kako ona blati Živi zid. Odjednom, sve je postala istina što je magistrica Runtić pisala. Tada jedina u Hrvatskoj o Živom zidu.

Ovih dana Hrvoje Runtić optužuje HDZ kako je htio potkupiti Runtiće za glas podrške HDZ-u. Što se odmah može zaključiti? Hrvoje se okreće kako vjetar puše jer u sukobu Ingrid Runtić i njega on je čvrsto branio Živi zid i očito falsifikatore u stranci, da bi promjenom stranke promijenio i ploču. Kada je bio u stranci Živi zid pristao je i na razgovor sa crnim vragom Štrbcem. Idealan je za političku trgovinu i po nama čisti promašaj MOST-a koji je ušao s njim u dogovor. 

Ipak, u slučaju najnovijih afera oko njega, postoje detalji koji su znakoviti.

-Drago Veselčić me preko jednog člana moje obitelji pokušao nagovoriti da glasujem protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, a zauzvrat je nudio da će riješiti sve financijske probleme moje obitelji te utjecati na DORH oko slučaja sa Živim zidom’, rekao je u nedjelju za Jutarnji Hrvoje Runtić, saborski zastupnik Mosta.

U Večernjem su “stručnjaci” propitivali javnost zašto Runtić nije snimio Veselčića pa tek onda objavio veslu vijest za MOST. Tako to rade hadezeovci u slučaju bivšeg gradonačelnika Vukovara Sabe. Ipak u priopćenju samog Veselčića postoji priznanje inkriminiranog kako je upitao oca od H. Runtića u svezi glasanja sina u Saboru.

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora – što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti – a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta.

To ipak znači kako je jedan zastupnik prekoračio normalan razgovor i ovim pitanjem želio saznati ili je utjecao na oca drugog zastupnika. Što da je otac Hrvoja Runtića odgovorio? Što da je otac Hrvoja Runtića pristao na daljnji postupak?

Inkriminirani zastupnik HDZ-a po drugoj teoriji mogao je namjerno uzeti svoju suprugu kako bi sve izgledalo kao prijateljsko druženje i to baš sada u trenutku kada “slučajno” Plenković traži podršku ministru Mariću u Saboru.

Previše slučajnosti iz čega se može pročitati da Plenković javnost blefira svojim jezivim floskulama “kako je zgrožen ovom pričom”, “kako je ovo gotovo nevjerojatno”, ali je ipak činjenice da se njegov zastupnik pred glasanje o povjerenju ministru Mariću našao s ocem Hrvoja Runtića, neupitno pitao o stavu zastupnika Runtića u svezi samog glasovanja i time pokazao da stari blefer Plenković nije tako siguran u svoj opstanak kako govori u javnosti. Zašto je izabran baš Hrvoje Runtić?

Nimalo slučajno, prevrtljivac, kako smo ga opisali na početku idealan je suradnik u ovakvim situacijama. Njegovo materijalno stanje još više osigurava povjerenje suprotnoj strani da će surađivati u davanju povjerenja ministru Mariću.

Onaj dio koji je izgovorio u svezi same ponude, “svjedok” Hrvoje Runtić ne može izreći sam, već to može samo njegov otac. Jer Hrvoje Runtić nije bio prisutan razgovoru, pa je smiješna njegova izjava kako je spreman ići na poligraf, a nije bio niti prisutan tom razgovoru. Mediji razgovaraju s Hrvojem Runtićem, umjesto da razgovaraju s ocem Hrvoja Runtića, klasična pila naopako. Zato jer nešto opako smrdi.

Za kraj ipak treba zaključiti da je razgovor išao u jednom trenutku u nedozvoljenom pravcu i sigurno se zastupnik HDZ-a nije slučajno baš u ovom trenutku sastao s ocem Hrvoja Runtića, makar to pokrio obiteljskim druženjem, jer inače ne bi postavio pitanje za koga će Hrvoje Runtić glasovati. I time se pokazuje nivo jada naše politike, bez obzira koliko se Plenković čudio i kolutao očima.

HOP