I Pernara napustili njegovi bliski suradnici, Sabor mjesto obračuna s MOST-om umjesto s korupcijom

0
3906

Danas je opozicija gotovo očajna u Saboru demonstrirala svoju seriju traktata.

Najzapaženiji je bio Pernar. Napadao je i branio 4 razapeta zastupnika koja su prihvatili vladu HDZ-a, dobro je primijetio kako je ista ruka zbuksala sdepeovog Bruta Sauchu sad “spasioc” istog Sauche i time je prikazana sva odvratnost politike. Ali je morao priznati i izdaju u svojim redovima, Škibola je izdao njegovu stranku, čiji je bio nekada član, te je istupio iz stranke, jer mu nije odgovarala politika Peranara, sada mu je odgovaralo sjediti u Saboru još četri godine. I time je platio Pernar za izdaju mnogih aktivista, koje je ostavio na cjedilu kada su im počele stizati kazne za ometanje deložacije.

Škibola je klasični karijerist i samo se čeka trenutak kada će preskočiti Pernara. Konačno će i Pernar poslužiti kao korisni idiot, kao što je on svojevremeno govorio za Nenada Koljaju. Ipak danas je rekao puno istinskih misli o SDP-u i HDZ-u, njihovoj vladavini pljačke i otimačine posljednjih dvadesetak godina, pa nije čudo prijedlog Šeksov  velike koalicije.

Političari i korumpirani novinarski prevaranti su odahnuli, nema više opasne stranke MOST, baš kako je nekada govorio Ivica Račan da je Tuđman čovjek opasnih namjera.

HDZ ponovo preuzima najkorumpiranije resore, koje je preko svojih ljudi držao i za vrijeme stolovanja mostovih ministara, jer mreže stvorene u 20 godina nitko ne može srušiti za par mjeseci.  MOST se uhvatio nezahvalna posla, a njegovi pokvareni kritičari su prozivali da ništa nije učinio u godinu i pol dana. Učinio je Orepić što nikako ne odgovara trajno koaliciji Pupovac-HDZ, smanjio broj birača s srpske strane, preko 67000, a koji ne žive na prijavljenim adresama i tako uništio koaliciju. Sjetimo se što se dogodilo s Draganom Lozančićem kada je otkrio  porast četništva u Hrvatskoj. Smjenjen je s čelnog mjesta u SOA-i. 

Korupcija Pupovca i HDZ-a kako će pomoći običnom građaninu, ako nema oporbe toj situaciji? Što dobiva narod ako na mjesta sjednu HDZ-ovi kadrovi? Koga će štiti narod ili stranku i tajkune? Nije li slučaj Agrokor pokazao koliko je ova zemlja pokradena i kolika je veza politike i te korupcije? Čemu se vesele navijači HDZ-a?

Kada će postati jasno da samo jaka treća opcija može kontrolirati SDP i HDZ? Esih, Hasanbegović i Glasnović su pokazali da oni to ne mogu, niti žele, oni u presudnom trenutku daju glas Plenkoviću, koji je iz Hrvatske napravio Pupovac land. Zar nije svima jasno da tko krene protiv Pupovca nastrada jer ovaj ima podršku Plenkovića? 

Što reći Penaru? Danas si govorio pravedno, ali si prije toga cirkusom s srpskim ekstremistima i ludovanjem po školama iz sebe napravio velikog kaluna i izgubio na značaju, pa ni značajne rečenice više nisu tako rado slušane. MOST je pokazao da je jedini treći put. Jer “domoljuba” je svima više preko glave. Uz njih je pokradena cijela zemlja, a uz ministarstvo branitelja mnogi branitelji su umirali gladni.  U Kutini uz 9 braniteljskih udruga umro je od gladi branitelj Strnadica. On je umro od gladi, a neki su iz braniteljskih zasluga napravili karijere ne osvrćući se previše na njegovu smrt. I to pokazuje jezovitost države. General Glasnović govori da su SDP i HDZ dva krila udbe.

Ako je tako onda smo stvorili bolesnu državu u kojoj samo budale plješću ovoj pobjedi HDZ-a.

Igor Drenjančević