Izborno povjerenstvo u Dugom Selu lažnim priopćenjem štiti Pernara za kršenje izborne šutnje!

0
4166

Objavljujemo priopćenje izbornog povjerenstva u Dugom Selu, koje je dobilo pritužbu građana kako Ivan Pernar krši izbornu šutnju. Provjerom točnosti informacije provjereno je da sam Pernar je na facebook profilu koristio mogućnost utjecaja na izbore. U Dugom Selu povjerenstvo poput tri majmunčića koji ništa ne vide, ne čuju i ne govore očito rade budale iz glasača, jer se po tzv. povijesnom objavljivanju na fb jasno vidi datum objave… I ne srami se kršiti izbornu šutnju Pernar dok predsjednica izbornog povjerenstva štiti Pernara kako te objave nema!

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD DUGO SELO

IZBORNO POVJERENSTVO

GRADA GRADA DUGOG SELA

Izborno povjerenstvo Grada Dugog Sela koje nadzire pravilnost izborne promidžbe za izbor članova Gradskog vijeća Grada Dugog Sela  i gradonačelnika Grada Dugog Sela, daje sljedeće

 

 

 

                                                                       PRIOPĆENJE

 

 

Svako uništavanje promidžbenih plakata i drugog promidžbenog materijala, mijenjanje njihovog sadržaja i poruka predstavlja kršenje pravila izborne promidžbe.

Odredbom članka 35. stavka 3. Zakona o lokalnim izborima (Narodne novine 144/12 i 121/16), propisano da izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati. Za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Prema tome, 24 sata prije dana održavanja izbora, kao i na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta, svaka je izborna promidžba zabranjena, što se odnosi i na društvene mreže pa su kandidati i političke stranke izbornu šutnju dužni poštivati i na društvenim mrežama poput facebooka, twittera, youtubea i na drugim internetskim društvenim mrežama. Zabrana izborne promidžbe odnosi se i na druga sredstva komunikacije kao što su SMS poruke i elektronička pošta s promidžbenim sadržajem.

Člankom 134. Zakona o lokalnim izborima za kršenje izborne šutnje propisane su novčane kazne za kandidate, fizičke i pravne osobe te odgovorne osobe u pravnoj osobi.

 

Pozivamo sve sudionike u izborima da poštuju odredbe Zakona koje se odnose na izbornu promidžbu.

 

 

 

 

PREDSJEDNIK                                                                                                                                IZBORNOG POVJERENSTVA

 

 

Sanda Hrsto

pernar 22

Zabrinuti građanin nam je ovo komentirao;

“Nakon mojega ponovnoga upita potvrđeno je da ipak ima objava i da nije obrisana objava!”

HOP