ISIS tvrdi kako je odgovoran za bombaški napad na Manchester Arenu

0
2173

ISIS tvrdi kako je  odgovoran za bombaški napad na Manchester Arenu: najmanje 22 ubijenih i 50 ozlijeđenih
Policija je potvrdila kako je teroristički napad u gradu sproveo samoubilački bombaš. “Teroristi pokušavaju poremetiti naše živote”, izjavio je šef policije. “Važno je da svi i dalje budemo oprezni”. U utorak ujutro, ISIS je preuzimao odgovornost za teroristički napad.

Najmanje 22 osobe ubijeno je i više od 50 je ozlijeđeno u samoubilačkom napadu koji  se dogodio u ponedjeljak navečer nakon koncerta Ariana Grande u Manchester Areni. Teroristički napad izvršio je bombaš samoubojica čije su tijelo locirale lokalne snage sigurnosti na mjestu događaja. Mnogo djece i mladih tinejdžera prisustvovalo je koncertu, a prema glavnom zapovjedniku policijske postaje Ianu Hopkinsu, mnogi od ubijenih bili su djeca.

“Ako imate bilo kakve slike ili snimke od sinoć koje vjerujete da nam mogu pomoći pošaljite nam”,moli policija. Trenutno, policija istražuje je li terorist djelovao sam ili primio pomoć od terorističke mreže. Većina ozlijeđenih žrtava je smještena u bolnicama diljem grada. Britanski premijer Theresa May sazvala je sastanak kabineta u svjetlu napada.

U utorak ujutro, ISIS je objavio on-line videozapis u kojem je teroristička organizacija preuzela odgovornost za smrtonosni teroristički napad. U videu, maskirani ISIS terorist navješćuje: “U ime Allaha milosrdnog, ovo je samo početak. ISIS počinje napadati sve križare. ”

Na kraju videa, terorist drži znak koji glasi: Manchester, 22. svibnja 2017. Allahu Akbar.