‘Zajedno s Brunom Esih, hrvatska domoljubna opcija u Zagrebu dobila je samo 15 %, što predstavlja urušavanje domoljubnih stranaka’

0
2725

Antun Babić

 

Dragi  prijatelji, Hrvatska je i dalje u velikoj opasnosti.

 

Konačni rezultati prvoga kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj još nisu zaključeni, ali to ništa ne mijenja na činjenici da će Hrvatska i nakon ovih lokalnih izbora još jače potvrditi kako je Hrvatska u velikoj opasnosti. Zajednički lijeve stranke sve bolje stoje, a HDZ je doživio pravu katastrofu, posebice u glavnom gradu Hrvatske. Zajedno s Brunom Esih, hrvatska domoljubna opcija u Zagrebu dobila je samo 15 %, što predstavlja crveno svjetlo prije samog urušavanja domoljubnih stranaka, koje (primjerice HDZ) vode ljudi koji nemaju ništa zajedničko ni s originalnim HDZ-om iz 1989. godine ni s njezinim predsjednikom Tuđmanom. Hvala svim onim domoljubima doživio je pravu katastrofu u Zagrebu koji su glasovali za Brunu Esih, a ne za HDZ. Moje predviđanje o opasnosti Andreja Plenkovića za HDZ i Hrvatsku obistinila su se velikim dijelom. Volio bih da nije tako. No, to je realnost, koju ne može vidjeti samo politički slijep glasač.

 

U tom kontekstu najavljujem da ću za mjesec dana izići u javnost s prijedlogom za osnivanje jednog hrvatskog nacionalnog pokreta, koji će snažno povezati Hrvatsku i hrvatsko iseljeništvo, kao što je to bilo od 1989. do 1995. godine. Pokret će ponuditi najbolja politička i gospodarska domoljubna rješenja, temeljena na znanju koje postoji i među Hrvatima diljem svijeta i među Hrvatima u domovini.

 

Idući tjedan neću se javljati jer ću biti na važnom putu izvan Hrvatske. Ako žele, moji brojni Facebook prijatelji i svi drugi Hrvati i Hrvatice u Hrvatskoj i dijaspori mogu mi putem Facebooka poslati svoje razmišljanje o toj ideji, a mogu se i prijaviti s namjerom i željom da pruže potporu i daju obol za spas domovine Hrvatske, koja je danas ugroženija nego što je bila u vrijeme Titove zločinačke komunističke Jugoslavije.

Jugoslaveni, komunisti i udbaši na čelu većine domovinskih stranaka strašno su prevarili i iskoristili hrvatsko iseljeništvo. Imate stopostotnu garanciju da ćemo mi to vrlo brzo promijeniti. Kao dugogodišnji politički emigrant i jedan od prvih povratnika iz iseljeništva u Hrvatsku 1990. godine te osnivač Ministarstva povratka i useljeništva u Hrvatskoj 1997. godine, imam jedinstveno znanje i iskustvo u tom području. Detaljan program objavit ćemo u našem Proglasu za mjesec dana.

Naša je sveta dužnost danas spasiti Hrvatsku, kao što nam je od 1990. do 1995. bila dužnost obraniti našu domovinu od velikosrpske agresije.

HOP