Mrak u promidžbenim spotovima koristi muziku iz ‘Otpisanih’, glumca Pavla Vujsića, kao da su izbori u Beogradu!

0
15100

Anka partizanka Mrak Taritaš poznata iz Bujančevih serija o najskupljoj gradnji kuća za poplavljene, koja je puna kao brod, a zaradila je vjerojatno novac partizanskim pričama o bratstvu i jedinstvu, na partizanski način osmislila je i kampanju.

Nevjerojatno kako nitko nije ovome segmentu dao značajniju ulogu, jer ako analiziramo njene propagandne spotove ispada kako se naša partizanka kandidirala za gradonačelnika Beograda.

Toliko opsjednuta partizanijom; Anka je ukrala muziku iz serije i filma “Povratka otpisanih”  i vratila nas u titovo vrijeme, u svome propagandnom spotu. Samo što je i to naravno bila laž, cijela serija slavne borbe partizana u Beogradu je laž, jer u Beogradu jedva da je i bilo otpora protiv Nijemaca, a sam Beograd oslobodili su Rusi, dok su srpski partizani trčali prema gradu, kako bi u oslobađanju sudjelovala i koja srpska jedinica.

Uz hrpu laži oko Gunje, imovinske kartice, sve je Mrak zasladila promidžbenim spotovima s partizanskim jinglovima i isječkom iz filma govora Pavle Vujsića.

Može li gluplje Anka?

Ako već vuče Anka partizanka za jezik treba reći kako niti je spot nešto, muzika krajnje iritira, a sebi je namijenila ulogu prelijepe glumice Zlate Petković iz same serije i time potpuno je fulala. Da se našalimo na ovaj glupi promidžbeni spot, ne vjerujemo da bi Anka bila više atraktivna od Zlate, a još je manje atraktivna ova partizanija za birače. Što bi se trebali purgeri sjetiti 1945 godine? Bacanje kroz prozore, otimanja stanova, pljačke, silovanja ili vađenja srca kćeri Mile Budaka? Na to Anka asocira građane?

Ili govor Pavla Vujsića trebao bi probuditi žal za Jugom, žal za srpskom kinematografijom tijekom izbora za gradonačelnicu Zagreba?

Igor Drenjančević

HOP