Sudstvo da je shvatilo fb prijetnju Plenkoviću ozbiljno poslali bi Eu nalog u Austriju!

0
3472

Aleksandra Šućur, politologinja, sudski tumač i vještak u Milanu, Italiji, napisala je kratku, jasnu i poraznu ocjenu rada našeg pravosuđa u slučaju fb “kredibilne prijetnje” mladića iz Austrije premijeru Plenkoviću:

-Osoba živi u Austriji. Da su doista držali kredibilnom tu tobožnju prijetnju, poslali bi europski nalog austrijskom pravosuđu. Zašto su to propustili učiniti?

Obzirom da to nisu učinili već su očito čitali postove  i čekali da osoba najavi kad dolazi u Hrvatsku, stvar je obična konstrukcija. Eventualno  je ovo za obavjesni razgovor – upiše se u neki policijski registar “potencijalno opasan zbog prijetnji, opišeš prijetnju” i time stvar završava.

A PRAVI SUDAC (mislim na pravo neovisno pravosuđe) bi se jako naljutio i na tužitelja koji bi mu došao s ovakvom besmislicom, a još više na policiju koja troši vrijeme i novac državnih obveznika na gluposti-objasnila je vještakinja.

Kako je u Hrvatskoj sve pod kontrolom, pa tako i facebook nije problem shvatiti razlog cirkusa oko ovog mladog, iseljenog Hrvata. Preko medija Plenković je dao poruku onim znatno opasnijim političkim protivnicima;”mi vas pratimo”.

Pametnije nego u S. Koreji, ali na isti komunistički način. Zabranjeno je misliti glavom, a prijetnje shvaćamo ozbiljno.Čak i od klinaca. Mi se bavimo vama, zato nemamo uspjeha u vođenju države. Štitimo svoje privilegije, na vaš račun.

Ovo je zastrašivanje naroda.

Hop