Na dan osnutka HOS-a Dada Smoljanović poziva na linč i istrebljenje HOS-ovaca

0
14994

Hrvatske obrambene snage (HOS) su službeno osnovane 25. lipnja 1991. od strane Dobroslava Parage, Ante Paradžika, Alije Šiljka i još nekih članova tadašnjeg vodstva HSP-a. Odmah je osnovan i Ratni stožer HOS-a.

Za prvog načelnika Ratnog stožera izabran je Ante Paradžik. Ratni Stožer HOS-a je bio smješten u zagrebačkim prostorijama HSP-a u Šenoinoj ulici na broju 13, a kasnije u Starčevićevom domu.

Ovih dana sve veća je hajka na ovu vrlo hrabru jedinicu iz domovinskog rata. U jednom zapisu Prkačin je objasnio kako su ove jedinice nastale iz povjesnih snaga, a zapovjednici su bili vođeni junaštvom ustaških zapovjednika neokaljanih u drugom svjetskom ratu. HOS-ove jedinice su poznate da nemaju optužnice za ratne zločine, već su bile desetkovane i od strane regularnih formacija hrvatske države, prepunih komunista.

dada 2

Na njihovo istrebljenje poziva i izvjesna Dada S.H. što je vrlo slična retorika pomahnitalog dalamatinca iz Tisnog koji bi klao biskupa Košića. Klanjem i istrebljenjem oni bi vodili demokraciju sličnu Titu 1945. godine. Inače ona bi istrijebila hosovce, znači ubijala ih, a njih naziva ubojicama i lopovima. Čeka se reakcija policije…

 

HOP