Talijanski tisak optužuje splitsku sutkinju da je uzela mito, kako bi dijete vratila ocu nasilniku

0
43058

Malodobni  Cesare u Splitu doživljava dramu života, danas je “ovrha” nad nevinim i nedužnim djetetom. OD SEDAM GODINA. Odlučena od strane sutkinje u Splitu koju TALIJANSKI mediji optužuju da je primila mito (od oca Talijana) u iznosu od 200.000 eura.

Hrvati, SRETAN VAM DAN DRŽAVNOSTI! Te gnjile, trule, servilne, bespravne i bezvezne tvorevine! A za koju su neki čak i ginuli! Da bi VAZDA TRULA BILA!

Pravobranitelj(ica) za djecu je ovlašten po zakonu 1221 NN 96/2003 cl. 10 stavku 2, upozoravati tijela državne uprave (konkretno, POLICIJU koja bi  trebala izvršiti ovrhu iz sudske presude) i lokalne samouprave na kršenje prava djeteta te predlagati mjere da se ista zaštite.

Pravobraniteljica bi morala – po zakonu po kojem postoji – upozoriti da je hrvatska presuda donesena U SUPROTNOSTI s međunarodnom konvencijom o pravima djeteta, te da sud koji je izvorno bio nadležan, a to je Sud za maloljetnike u Torinu, nikad ne bi odobrio postupanje koje je u suprotnosti s mišljenjem STRUKE (psihijatar, socijalna sluzba). Točno je da dijete ima pravo na OBA roditelja, ukoliko su ona sposobna da se skrbe o njemu, ali – po mišljenju soc. radnika iz Splita a nakon što je otac odbio postupno približavanje kako je to predviđeno propisima – dijete uopće nema odnos s ocem.

Dakle, ovrha nad djetetom je evidentno kršenje svih relevantnih zakona koja štite prava djeteta, bilo gdje u svijetu, kako u Hrvatskoj, tako u Italiji. Mjera koju bi pravobraniteljica trebala predložiti jest OBUSTAVA (privremena suspenzija) izvršenja presude, dok ne dobije i mišljenje Suda u Torinu, a kojem će također predložiti soluciju ovog međunarodnog spora, uvažavajući i konvencije i zakone u obje zemlje. Jer solucija postoji, osobno poznam pregršt djece (danas odrasle ljude) kojima su rastavljeni roditelji živjeli u različitim zemljama ali su OBA skrbila o njima. Ako dobro sastavi prijedlog mjere, unaprijed znam kako će odgovoriti Sud u Torinu. To bi bila dužnost pravobraniteljice za djecu, a ja ću joj dostaviti sve konvencije, prijevod relevantnih članaka talijanskog zakona, napravit ću prijevod na talijanski svih vjestačenja i mišljenja hrvatskih stručnjaka koji su godinama pratili slučaj.

Prijedlog može uputiti i preko Generalnog konzulata RH, gen. konz. Iva Pavić zna da ću to sve obaviti besplatno i bez da me pita pravobraniteljica, ovdje je u pitanju život jednog djeteta.

Naš posao u Italiji je uvijek bio da si pomažemo, poštujuci zakone Republike Italije i međunarodne konvencije. Ono sto je MENI osobno u radu za interese hrvatskog državljana uvijek bio problem nije bilo pravosudje Republike Italije, već hrvatsko pravosuđe.- napisala je sud. vještakinja Aleksandra Šučur.

Naravno, da postoji neovisni Dorh, već bi propitao optužbe iz TALIJANSKIH medija. Ali, ne postoji. Kao što ne postoji Pravobraniteljica za djecu, kao što ne postoji Policija koja ima pravo na prigovor savjesti. Uostalom, bolje da to dijete dodje u Italiju, ovdje kakve-takve pravne države ipak ima… Jer bi se sutkinja koja je primila mito hladila u zatvoru, a ako nije primila mito, brisala bi prašinu u nekoj arhivi jer bi joj neovisno pravosuđe onemogučilo svaku mogućnost napredovanja u karijeri.- napisala je za finale svog viđenja situacije A. Šučur.

Izvor fb profil

Hop