Na 50m udaljenosti tečaj eura različit 19 kuna, na parkiralištima diskriminacija korisnika!

0
2782

Obišli smo za vas mjenjačnice na Jadranu, kako bi bolje upoznali javnost sa divljim zapadom u vrijeme turističke sezone.

Na dan obilaska mjenjačnica na području Crikvenice, Selca, Jadranova, Senja bili smo zapanjeni šarolikom ponudom usluga mjenjačnica u tome kraju. Već tradicionalno se ne isplati mijenjati eure na benzinskim crpkama gdje se redovito uzima provizija od 3%, ali još je gore u nekim mjenjačnicama na obali.

Ako želite promijeniti eure, negdje ćete dobiti 7,34 tečaj, ali to je vrlo rijetko, dok je u Zagrebu to redovita cifra, najčešće je tečaj od 7,20-7,25 kn za prodaju eura. Na glavnom trgu u Novom Vinodolskom, svega na udaljenosti od 50 metara eure možete zamijeniti u jednoj mjenjačnici po 7,34 kune, dok u drugoj ćete dobiti svega 7,15 kuna. U tom gradu poprilično toga nije jasno…

Parkirate li automobil na parking uz plažu koja u ponudi nema nužnike, tuševe platiti ćete 8 kuna po satu, što za 10 sati iznosi 80 kuna, no ako taj auto ostavite iza 21 h, nećete platiti ništa, jer brklja se diže u to vrijeme i tako ostaje do jutra!

Praktički gradska vlast diskriminira korisnike parkirališta na one snalažljive i na one poštene. Ako pričekate da se brklja digne u 21 sat i ne platite ništa, praktično vaše vozilo može biti parkirano 15-tak sati, a da ne platite ništa. Time se oštećuje gradski proračun i samo se naplaćuje parking onim izašlim u 21 sat.

Grad je mogao uvesti ograničenje boravka na tom parkingu do 5-6 sati i obavezan izlazak iz istog do 21 sat, pa bi korisnici bili u istoj situaciji. Ovako se radi diskriminacija potrošača i šteti proračunu grada.

Hop