HDZ odbio predsjednicine amandmane na ovršni zakon i pokazao da štiti krupni kapital

0
7394

Prihvaćen Mostov prijedlog Ovršnog zakona koji će pomoći dijelu blokiranih građana, Vlada odbacila amandmane koji bi još više pomogli dužnicima! Zastupnici nisu ni svjesni kolikima smo danas mogli pomoći da su prošli naši amandmani al i ovo je velika promjena i pobjeda Mosta. Uspjeli smo izgurati promjene Ovršnog zakona i nametnuti taj problem i temu o kojoj sada svi govore. Nastavljamo dalje s promjenama koje smo započeli!-napisao je Grmoja i naravno povećao svoje zasluge.

Treba biti pošten i reći da se ovrhe počinju spominjati preko Živog zida, koji uz onakvog klauna Pernara nije znao kapitalizirati svoju borbu. Isto tako treba reći da su i mnoge udruge u tome pomogle. Ali najviše je pomogla objava popisa RBA zadruga, korisnika štednje. Tada je pala maska dobročinstva pojedinih tajkuna. Ona se našla kod Nenada Koljaje, a mnogi sumnjaju kako je došla u njegove ruke iz sefa bivšeg policajca optuženog za krađu zlata iz policijskog sefa, Dolačkog. Popis osoba koje drže milijune u zadrugama šokirao je javnost i od tada  je bilo pitanje dana kada će ovršni zakon pasti.

HDZ je upravo glasovao protiv dva amandmana Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović da se poveća iznos glavnice na 50 tisuća kn zbog koje se jedina nekretnina ne može ovršiti i da svaka strana u postupku snosi svoj dio troška.-dobro je zaključio Grmoja. Da je taj amadman prošao kao i MOST- ov “kako je nakon 10 godina ovrha van zakonske snage”, jer ako se ne naplati u tome roku, postaje zastara, ovršeni bi mogli odahnuti. Ovako je agonija nastavljena.

U principu novi ovršni zakon nešto je bolji, ali tajkunskim pljačkašima bez ovih amandmana ipak omogućuje nešto blažu pljačku građana.

Hop