Lovrinović: 7,8 milijuna ovrha u RH-a, a HDZ i SDP ovim ovršnim zakonom štite i dalje lobije!

0
2405

KOZMETIČKE IZMJENE OVRŠNOG ZAKONA

Upravo tako – kozmetičke. Suština nije prihvaćena, a to je da troškove ovršnog postupka snosi svaka strana u postupku, da je minilana dug za ovrhu nekretnine 50 tisuća kuna, da se definira rok zastare duga, da nema tajnih deložacija, da se račun ne može blokirati. i da sudovi vode glavnu riječ.

Financijski najvažniji, moj amandman govori o tome da svaka strana plaća troškove ovršnog postupka značio bi da bi taj trošak oko 70% bio manji i onemogućio bi ovrhovoditelju da “tovari” silne troškove na ovršenika. Danas sam upozorio da će i dalje odvjetnička društva izbijati milijarde kuna građanima iz džepa kao i do sada.

Zato nećemo odustati od ovih zahtjeva jer su oni ključni i inzistirat ćemo na novom Ovršnom zakonu.

Jučer je sve do 16 sati sve u raspravi išlo tako dobro da nisam mogao vjerovati, ali me ipak prožimala neka loša slutnja. U 16 sati SDP mijenja stav prema našim amandmanima iz nepoznatog razloga. Danas sam im javno rekao da ne razumijem za koju se oni socijaldemokraciju zalažu ako ne žele podržati amandmane i zaštititi ugrožene građane. Kažu da su u pitanju proceduralni razlozi. Loše i prozirno opravdanje.

No, nije niti čudno da HDZ i SDP to nisu prihvatili jer su i ranije štitili interese određenih lobija, a posebno financijskih. Danas su građani imali priliku vidjeti tko se uistinu bori za njih.

U Hrvatskoj je od 2011.g,do danas pokrenuto 7,8 milijuna ovrha, ovrhe su postale najveći biznis, a Hrvatska carstvo ovrha koje uništavaju ljude.

Tužan sam zbog toga što nije usvojen moj amandman koji je mogao spasiti milijarde kuna građanima. No, poručujem da ću ponovo krenuti na jesen u animaciju zastupnika da se donese potpuno novi Ovršni zakon kakav imaju Slovenci i Austrijanci.

 

Sadašnji Ovršni zakon ozakonjuje lihvarenje građana, uništava im budućnost i guši demografsku obnovu. On je nemoralan i zato ga treba rušiti svim demokratskim sredstvima..

Fb profil Ivan Lovrinović

Hop